základní skupiny - skupina E, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Panathinaikos FC - Dinamo Moskva 1:2

Velké překvapení si pro své příznivce připravili fotbalisté Dinama Moskva - na horké řecké půdě vyzráli na domácí Panathinaikos a urvali v Aténách nečekanou výhru 2:1. Řekům se tak boj o postup do další fáze komplikuje hned na začátku..

Dinamo rozhodlo trefami do šatny a těsně po změně stran; ve 40. minutě se trefil Aleksandr Kokorin, v 50. Alexej Jonov. Tito dva ruští reprezentanti tak vyslali svůj tým do dvoubrankového vedení, jelikož Panathinaikos nedokázal zúročit herně dobrý první poločas. Následně alespoň na 1:2 snižoval Athanasios Dinas, to bylo ale ze strany domácích vše.

Úvodní minuty patřily zelenobílým. Postupně se do střeleckých pozic propracovali Zeca, David Mendes da Silva a Danijel Pranjić, ani jeden však netrefil bránu; to se podařilo až Nikolaosi Karelisovi, jehož pokus však vykopnul z brány gólman Gabulov. Dinamo, do té doby naprosto neškodné, poprvé zahrozilo až ve 28. minutě, kdy po ráně Balázse Dzsudzsáka zazvonila branková konstrukce.

Toto varování však domácím nepomohlo a o 12 minut později už prohrávali - Kevin Kurányi šikovně našel nabíhajícího Kokorina, který zpracoval míč a chladnokrevně jej poslal za záda Stefanose Kotsolise. To byla pro do té doby dominantní Panathinaikos velká rána, a mohlo být ještě hůře - Dinamo málem vsítilo druhý gól ještě do poločasu, Kotsolis si však s Kurányiho hlavičkou poradil.

Nabuzení Moskvané však smutnit nemuseli, neboť si vše vynahradili prakticky okamžitě po změně stran. Dzsudzsákův pas z pravého křídla dolétl k Jonovovi, proti jehož ráně levačkou neměl řecký brankář šanci. Zdálo se, že dvacetinásobný řecký šampion je na kolenou. Až v 64. minutě vykřesal naději Dinas, konkrétně jeho přesná hlavička za Gabulovova záda.

To byl impulz, který domácí potřebovali, a zakrátko opět převzali otěže zápasu. Jenže stejně jako v samém úvodu, i tentokrát doplatili na zahazování šancí - 20 minut před koncem tak ruský gólman zabránil Dinasovi stát se hrdinou dne, a neuspěl ani tři minuty před koncem Mladen Petrić. Na druhé straně zazvonilo ještě jednou břevno po další ráně Kokorina, skóre se však už nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elliasson

Koukám, že si Tommy odbyl premiéru, byť jen na pár minut. Jinak, výsledek potěšil.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je s tim mancaftem... stejny problemy i v predkole

Reagovat
paomara

kdyz zminujes to predkolo... Vcera to byl zpas jako pres kopirak! PAO hral ofenzivne,drzel mic, mel sance a misto toho,aby gol dal,tak ho dostal :-( druha pule uz byla krec a Dinamo mohlo vedeni jeste navysit... Mame mladej a nezkusenej tym... Jako na rovinu, neni to ono :-( a o lize se radeji ani bavit nebudeme... Mirite za dalsim titulem.

Reagovat
smazaný uživatel

z dlouhodobyho hlediska tohleto urcite neni dobry pro olympiakos. potrebujeme se vratit aspon na stavajici souboj OSFP x PAO x PAOK x AEK + 2 dalsi dle formy / OFI, Aris, Asteras, zkrachovaly Iraklis...

takhle nemuzeme...PAOK to dava, AEK uz je zpatky ve druhy. musite se dat nak dohromady... me se to zda jako dobrej tym. akorat to potrebuje olej aby si ty soucastky sedly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele