základní skupiny - skupina L, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Metalist Charkov - Trabzonspor 1:2

Dlouho to vypadalo, že se ukrajinský Metalist rozejde před fanoušky ve lvovském azylu s Trabzonsporem nic neřešící remízou, situace ze čtvrté minuty nastavení však vše změnila - domácí nemají ani bod, hosté naopak všechny tři. Vítězným gólem takřka doslova pět minut po dvanácté se o to zasloužil Avraam Papadopoulos.

Řecký obránce přitom odehrál ve svém novém dresu debutové utkání, navíc není žádným vyhlášeným střelcem. Nutno říci, že výhra Turků určitě nebyla nezasloužená - koneckonců už předtím v zápase vedli, po trefě Kévina Constanta, kterého posléze napodobil na druhé straně Volodymyr Homenjuk. Nakonec rozhodl přímý kop: Papadopoulos se prosadil díky doklepnutí míče Mustaphy Yatabarého.

Trabzon hrál úsporně, jak bylo jasně vidět v úvodních 25 minutách, kdy domácí běhali a snažili se tvořit hru, zatímco hostům stačilo hlídat si zadní vrátka. A také jejich první trefa přišla po standardní situaci - rohový kop Sefy Yilmaze našel ve vápně trestuhodně volného Constanta, který bez problémů otevřel svůj střelecký účet v novém klubu. Na to konto Metalist ještě více utáhl šrouby a ve 40. minutě protáhl gólmana Onura Kivraka dobrou ránou Cleiton Xavier. Těsně před pauzou se málem navíc prosadil hlavičkující Vasyl Kobin.

Obraz hry se příliš neproměnil ani poté, co si oba celky prohodily strany; v 55. minutě vyslal nebezpečný míč do vápna Cristián Villagra a Homenjukovi chybělo k jeho zpracování centimetry. Z další prakticky totožné akce však už domácí udeřili. Argentinský levý obránce po dobrém náběhu přenesl hru na Kobina, který vrátil míč zpět na zadní tyč, kde už číhal připravený Homenjuk a nedal Onurovi šanci. Sám Villagra mohl následně přidat i vítěznou trefu, pálil však pouze přímo do gólmana, zatímco hrdina Papadopoulos v poslední akci zápasu podobnou chybu neudělal.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Metalist bude bojovat s Lokerenem o čest.Tady jednoznačné vítězství hostů...mít tyto hráče:Taison,Marlos,Blanco,Cristaldo,Devič,Sosa,Azevedo a Fininha tak zase můžou bojovat o ty nejvyšší příčky,takhle se musí spokojit s umístěním ve středu tabulky a EL už je jen takovou vzpomínkou na staré časy.Škoda,že se jim to takhle hnusně rozpadlo kvůli té sračce,co se děje na Ukrajině!

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nuda 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele