základní skupiny - skupina L, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Legia Varšava - Trabzonspor 2:0

Legia potvrdila svou dominanci ve skupině L. Trabzonspor skolila díky vlastní trefě gólmana Fatiha Öztürka a další brance útočníka Orlanda Sá a získala na své konto celkově páté vítězství. Hostující celek utrpěl svou druhou porážku a zůstal na druhé postupové příčce jen zásluhou lepších vzájemných zápasů než třetí Lokeren.

Svěřenci Ersuna Yanala, jenž před dvěma týdny nahradil neúspěšného Vahida Halihodžiče, měli před tímto duelem možnost dostat se ještě na samotné čelo, museli však ve Varšavě získat bezpodmínečně tři body. Utkání však dopadlo vlastně stejně jako na jejich půdě. Polský celek znovu neinkasoval a nakonec přidal ještě o jeden zásah navíc.

Trabzonspor hrozil vlastně jenom sporadickými střelami z dálky, jakou například vyslal José Bosingwa či Constant, nicméně brankář Kuciak si s jejich pokusy poradil. Yatabaré se rovněž neprosadil, protože zakončení nebylo přesné. Domácí se naopak na druhé straně ujali vedení, konkrétně ve 22. minutě.

V tu chvíli vznikl v šestnáctce soupeře neuvěřitelný závar. Fatih nejprve vychytal z naprosté blízkosti Žyra, vyrazil však míč pouze k Dudovi, jehož tutovku také vychytal. Balón se ale zase dostal k Žyrovi, jenž tentokráte trefil tyčku. Až do brány zamířil Sá, jehož střela se odrazila od jednoho z obránců do hlavy Fatiha a od něj smolně do sítě.

Po přestávce mohl vyrovnat Yatabaré po pěkné přihrávce od svého spoluhráče, ovšem ze slušné pozice nezamířil vůbec dobře. O čtyři minuty později přitom Legia dokázala navýšit náskok. Sá si v šestnáctce zpracoval balón na nohu, zasekávačkou obelstil jednoho z protivníků, a pak poslal balón přesně k tyči.

Hosté chtěli zápas ještě zdramatizovat. V 70. minutě se zase podařilo uvolnit Yatabarému, jenže Kuciak mezi třemi tyčemi bez větších problémů zasáhl. Třetí branku polského klubu mohl poté přidat Kucharczyk, který se do šance prosadil po jednom z brejků, nicméně na Fatiha vyzrát nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele