základní skupiny - skupina L, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

KSC Lokeren - Trabzonspor 1:1

Fotbalisté belgického Lokerenu nedokázali svému tureckému soupeři oplatit minulou porážku 0:2 na jeho půdě a tentokráte se s ním v domácím prostředí rozdělili po bodu po remízovém výsledku 1:1. Pro domácí fotbalisty rozhodně není zisk jednoho bodu nijak špatným výsledkem, ovšem v boji o dvě postupová místa jim příliš nepomohl. Lokeren je třetí se čtyřmi body a na druhý Trabzonspor ztrácí tři body.

Suverénní polská Legia si už s předstihem zajistila postup s dvanácti body a Lokeren se tak právě s tureckým výběrem popere o postup, nicméně právě Trabzonspor má vše ve svých rukách. Přitom KSC vstoupilo do duelu naprosto skvěle a už v 5. minutě se dostalo do vedení. Na pravé straně pokutového území to udělal brilantně Junior Dutra a před brankou našel zcela volného Ayandu Patosiho, který sice napoprvé gólmana Öztürka nepřekonal, s dorážkou se ale už nemýlil.

Po necelé čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení domácích Dutra, jenže tomu na poslední chvíli sebral míč z kopačky Öztürk. Ihned na to vyrovnal krásnou ranou pod břevno Yatabaré, jenomže tato branka správně nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. Stejný hráč byl blízko skórování přesně v polovině prvního poločasu, avšak po načechraném centru z levé strany na přední tyč hlavičkoval těsně nad branku.

Další možnosti byly k vidění až v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství. Nejprve Waris Majeed zamířil z hranice pokutového území doprostřed branky do náruče gólmana Copy, poté byl ve 41. minutě na druhé straně zablokován na poslední chvíli ve středu pokutového území Patosi. Ještě v téže minutě se sám na Öztürka řítil De Pauw, avšak zblízka ho překonat nedokázal a s následnou dorážkou neuspěl Dutra.

Za další minutu jen o decimetry přestřelil domácí branku José Bosingwa ranou z pravé strany pokutového území a vyrovnáno nakonec bylo v první nastavené minutě. Do ostrého úhlu se dostal Yatabaré a svou tvrdou ranou orazítkoval břevno, k následné dorážce se dostal Majeed a ve skluzu z metru snadno dopravil míč do sítě. Po změně stran začali lépe hosté a po deseti minutách vypálil nebezpečně ze střední vzdálenosti Atik, který těsně minul levou tyč.

Krátce po odehrané hodině mohl hosty dostat do vedení Yatabaré, který obdržel nádhernou přihrávku do středu pokutového území, ovšem famózní zákrok předvedl brankář Copa a skóre se tak neměnilo. V poslední velké šanci tohoto utkání se ocitl domácí Patosi zhruba dvacet minut před koncem, jehož rána z hranice pokutového území byla tečována a gólman Öztürk si s ní následně poradil. Hosté si až do závěrečného hvizdu zkušeně výsledek pohlídali a vybojovali tak velmi důležitý bod.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele