základní skupiny - skupina L, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

KSC Lokeren - Legia Varšava 1:0

Velmi hořkou pachuť vítězství měli po skončení utkání fotbalisté Lokerenu. Ačkoli jedinou brankou Hanse Vanakena skolili suverénního lídra Legii Varšavu, k udržení šance na postup jim tři body nepomohly. Trabzonspor totiž doma skolil Metalist a zajistil si druhou postupovou příčku. Belgický celek končí ve skupině třetí.

Hostující celek měl o poznání menší motivaci, neboť z dvanácti body si překvapivě brzy pořídil vstupenku do jarních bojů Evropské ligy. Kouč Henning Berg tak mohl mírně zamíchat se sestavou a na lavičce například nechal sedět záložníka Michala Žyra. Domácí naopak nasadili nejsilnější možné složení.

A lépe si vstup do utkání nemohli ani naplánovat. Už v 7. minutě totiž Vanaken vyslal do šestnáctky nabíhajícího si Dutru, ten se svou přihrávku z levé strany, mířící na hranici malého vápna, skvěle počkal, a míč vrátil na svého spoluhráče, který z blízkosti bez problémů překonal slovenského gólmana Kuciaka.

Lokeren byl i nadále na hřišti lepším týmem a svůj náskok mohl o zhruba čtvrthodiny později navýšit. Nejprve zamířil těsně vedle De Pauw, o pár minut později chtěl překonat Kuciaka svou střelou z vápna Patosi, ale neuspěl. Pak zpoza šestnáctky napřáhl rovněž Dutra, ten už však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Legia v prvním dějství zahrozila vlastně jen jednou jedinkrát. Brož z levé strany chtěl nacentrovat na zadní tyč a balón olízl jemně břevno, a když se míč poté ještě ocitl u nohou Jodlowiece, měli domácí pořádně nahnáno, avšak naštěstí pro ně zamířil Polákův pokus pouze na tribuny k divákům.

Ve druhém poločase se Tricolores podařilo těsný náskok udržet. Jenže snadnou práci rozhodně neměli. V 53. minutě byl ve velké možnosti Duda, který měl z blízkosti dost prostoru na to, aby skóroval, jenže poloprázdnou svatyni gólmana Copyho trestuhodně netrefil. O pár minut později také Rzežniczak mířil mimo.

Svěřenci Petera Maese již nebyli tak aktivní jako během úvodní pětačtyřicetiminutovky a spíše se soustředili, aby zbytečně neinkasovali. Blízko druhému gólu byl například Overmeire či De Pauw, ale prvně jmenovaný střílel vedle a druhý jmenovaný hlavičkoval jen nad. Ani urputná snaha Lokerenu ovšem ve finále nebyla nic platná.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

První ztráta a zároveň porážka Legie ve skupině .... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinský celek tak do utkání vstoupí pouze s domácími hráči. Ti zahraniční dostali jednoduše volno. „Je to moje rozhodnutí. Je chladno. Rodiny těchto hráčů za tohoto počasí trpí.“ ... tak to je borec ten Rachajev ... nasadí jenom ukrajinské hráče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele