osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Club Bruggy - Beşiktaş JK 2:1

Bruggy potvrdily, že v téhle fázi Evropské ligy nejsou žádnou náhodou, a před vlastními fanoušky dokázaly otočit ve svůj prospěch osmifinálový duel s Besiktasem. Ten se krátce po přestávce ujal vedení zásluhou Gökhana Töreho, domácí však dokázali odpovědět Tomem De Sutterem a proměněnou penaltou Liora Rafaelova.

Hostující celek ještě nikdy v historii neprohrál s belgickým klubem. O tuhle bilanci ovšem tentokráte přišel, a domácí naopak mohli protáhnout svou sérii bez porážky v evropských pohárech už na 13 zápasů. Co se prvního poločasu týče, příliš fotbalové krásy nenabídl. Bylo vidět, že oba týmy mají možná ze sebe přehnaný respekt.

Besiktas zahrozil snad jen Uysalem a Sahanem, avšak ani jeden z nich nebyl v takové pozici, aby soupeřovu obranu probořil. Na druhé straně mohl otevřít účet de Fauw, který se dostal k míči poté, co ho turecký brankář Gönen nedokázal eliminovat, jenže následná střela belgického obránce skončila jen vedle.

Hra dostala spád vlastně až po úvodní trefě Töreho. Toho někde na hranici vápna nedokázali domácí včas zastavit, takže hostující záložník neměl problém zamířit do horního růžku Ryanovy svatyně. Ihned na to se snažil vyrovnat Simons, nicméně svůj pokus usměrnil pouze nad Gönenovu branku.

Ba mohl navýšit náskok svěřenců Slavena Biliče, jenže jeho pokus byl domácí defenzívou včas zastavený. Na řadu tak přišlo v 62. minutě vyrovnání. Střídající Felipe Gedoz vypálil ze střední vzdálenosti, a protože do míče na poslední chvíli ve skluzu trkl De Sutter, nestačil Gönen na tuhle situaci včas reagovat.

I když pořadatelé měli problém, aby hned na úvod tohoto střetnutí spravili zavlažování hřiště, které se u postranní čáry z ničeho nic spustilo, ve finále mohli být alespoň s výsledkem, včetně trenéra Michela Preud'hommeho, spokojeni. Refaelov totiž proměnil pokutový kop nařízený za faul Kurtuluse na Felipa Gedoze.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si ze Besiktas prohraje zkusim 2

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele