základní skupiny - skupina J, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aalborg BK - Steaua Bukurešť 1:0

Fotbalisté dánského Aalborgu zvládli domácí důležité utkání s rumunskou Steauou Bukurešť a po dramatickém průběhu nakonec zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0, když se zhruba dvacet minut před koncem trefil Thomas Enevoldsen. Aalborg tak udržel v domácím prostředí v Evropské lize stoprocentní bilanci a se ziskem devíti bodů poskočil na druhé místo tabulky. Naopak jeho soupeř se propadl na třetí místo se sedmi body.

Dánský výběr tak má před posledním kole vše ve svých rukách a pokud dokáže zvítězit na půdě portugalského Rio Ave, tak si zahraje jarní část této soutěže. Naopak Steaua musí doma porazit jistě první Kyjev a čekat na zaváhání soupeře. Hosté byli v celém průběhu mírně lepším týmem a měli i více střeleckých pokusů, ovšem nejaktivnější muž na hřišti Keserü se nakonec prosadit nedokázal, i když možností měl opravdu dost.

V úvodním poločase se hrálo z obou stran velmi opatrně a poprvé zahrozili hosté po dvaceti minutách hry, když z levé strany pokutového území vypálil právě Keserü a brankář Larsen si na konto připsal velmi důležitý zákrok, balón vyrazil do strany. Stejný hráč zahrozil znovu o pár minut později, nicméně i tentokráte Larsen chytil balón po pokusu z dvaceti metrů doprostřed branky.

Po změně stran se hrálo vyrovnaně a hosté i v tomto případě měli menší tlak. Po pěti minutách hry vypálil z úhlu Tănase a brankář Larsen znovu dobrým zákrokem odvrátil míč. Domácí se dostali do vedení po hodině hry díky vlastní brance, nicméně kvůli předchozímu ofsajdu nemohl být gól uznán. Nicméně Aalborg nakonec zužitkoval svou ojedinělou akci v 72. minutě, kdy krásnou souhru zakončil Enevoldsen.

Ten si po narážečce a následném krásném obloučku Risgårda zpracoval míč na prsa na hranici pokutového území a poté přehodil bezmocného gólmana Arlauskise. O pár minut později mohl navýšit vedení domácích Risgård, po jeho střele z deseti metrů fantasticky zasáhl brankář Arlauskis jednoruč. Hosté pořádně přitlačili na pilu v samém závěru, když nejprve v předposlední minutě pálil z první z brankového území těsně vedle Keserü.

Ve druhé nastavené minutě se dostal k hlavičkovému pokusu stejný hráč a Larsen famózním zásahem jednoruč znovu podržel svůj tým. A když Keserü ve čtvrté minutě nastavení hlavičkoval z brankového území nikým neatakován před prázdnou brankou zhruba o půl metru vedle, tak se domácí mohli radovat ze důležitého vítězství.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Milan.B

hai steaua! 0:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele