základní skupiny - skupina A, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea v St. Gallenu prohrála, přesto jde dál

V mlžném Švýcarsku hrál ve druhé půli jen jeden tým. Po prvním dějství, v němž měla mírnou převahu Swansea, už fanoušci mohli s radostí sledovat počínání pouze domácích hráčů. Šancí měl St. Gallen na dva zápasy, přesto skóroval jen jednou - deset minut před koncem rozhodl o výhře 1:0 Mathys. Velšané tak bod potřebný k postupu nezískali; jelikož ale Kubaň ve Valencii jen remizoval, postupuje do vyřazovací fáze Swansea.

Od prvních minut se nad trávníkem válela hustá mlha, "jako kdyby tam všichni foukali špínky". Metafora Petra Švancary ale hostům mimořádně vyhovovala a v úvodních pětačtyřiceti minutách měli více ze hry právě hráči Swans. Lamah ale mířil z hranice vápna těsně vedle a Shelveyho důrazná akce skončila střelou do náruče gólmana Herzoga.

Domácí měli jedinou šanci prvního poločasu po půlhodině hry. Lenjani mířil na přední tyč a jen málo mu chybělo, aby trefil šibenici. Nakonec jeho pumelice rozvlnila jen boční síť. Do přestávky ještě Lamah na druhé straně pálil zpoza šestnáctky, ale opět zamířil těsně vedle.

Po přestávce se ale obraz hry naprosto převrátil. S mlhou odešla ze stadionu i Swansea a prakticky hráli jen fotbalisté St. Gallenu. Zpočátku zachraňoval hosty skvělý brankář Tremmel, který dvakrát skvostně vychytal samostatné nájezdy Roberta Rodrigueze. Ten svým spalováním rozzlobil trenéra natolik, že ho po druhé šanci raději vystřídal.

Po hodině hry trefil Wüthrich tyč z přímého kopu, ale za deset minut už rozvlnil síť. Dotlačil totiž do sítě centr z levé strany. Rozhodčí nakonec ovšem jeho branku neuznal kvůli přílišnému důrazu na obránce Taylora. O tři minuty později byl blízko brance Mathys, který po centru Wüthricha hlavou mířil přesně, ale Caňas na brankové čáře odkopl do bezpečí.

Rozhodnutí nakonec přišlo až deset minut před koncem. Centr Wüthricha (koho jiného) z levé strany si našel Mathys, který se natáhl jak široký tak dlouhý a konečně otevřel do prázdné branky skóre, čímž rozhodl o Pyrrhově vítězství St. Gallenu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě teoreticky. Když Swansea prohraje a Kubaň vyhraje.. kdo postupuje?

Reagovat
patrikhm

To by rozhodovalo konečné skóre v tabulce..

Reagovat
Usty

Pokud součet rozdílů skóre při výhře Kubaně a prohře Swansea bude 3 a víc (příklad Swansea prohra 0:2 a Kubaň výhra 1:0), postupuje Kubaň. Jinak Swansea

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Il Architetto

Švanci ve studiu je nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená výhra St.Gallenu. Swansa tam poletovala tak trochu, mám v píči Nebýt Tremmela tak to mohlo být i 3:0 A teď mě i sere že ta Kubaň jen remizovala..

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb důležitost pěkně rozehrané standartky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele