základní skupiny - skupina G
25.10.2012 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Videoton FC - FC Basilej 2:1

Fotbalistům maďarského Videotonu narostla křídla po výhře 3:0 nad portugalským Sportingem a po výhře nad švýcarskou Basilejí vykročili za prvním historickým postupem ze základní skupiny evropské ligy. Videoton nakonec udržel vedení až do konce zápasu a se šesti body mu v tabulce patří druhé místo, před švýcarským celkem má náskok čtyř bodů. Basilej poprvé ve skupině prohrála a na kontě nemá žádné vítězství, postup se jí tak začíná vzdalovat.

Videoton měl stejně jako proti Sportingu skvělý vstup do utkání a už ve druhé minutě vedl, další branku přidal krátce po půl hodině hry. Basilej pak marně celé utkání dobývala branku soupeře a nakonec dokázala jen v poslední minutě snížit. Český obránce Radoslav Kováč na hřišti nebyl přítomen. Hosté si přitom hned v úvodu vsítili nešťastnou branku. Po krásném centru Brachiho hlavičkoval Fabian Schar míč do vlastní sítě před dotírajícím Nikoličem.

Švýcarský celek mohl srovnat stav v 11. minutě, jenže po kolmici Diáze pálil Marco Streller jen do gólmana Mladena Božoviče. Hosté měli tlak i nadále, jenže ve 33. minutě z ničeho nic podruhé inkasovali. Po rohovém kopu Nikoly Mitroviče dokázal Ádám Gyurcsó sklepnout míč na Marca Caneiru a ten zblízka neměl problém se zakončením. Pět minut před přestávkou se před Božovičem ocitli Streller i Diáz, domácí brankář však dál čaroval.

Po změně stran se delší dobu nic nedělo a další velká šance se urodila až dvacet minut před koncem zápasu. Po krásném překonáni ofsajdové pasti uháněl Streller sám na Božoviče, jenže jeho sólo opět zlikvidoval skvělý gólman Videotonu. V samém závěru nejprve Nemanja Nikolič pálil těsně vedle levé tyče, na druhé straně se konečně prosadil Schar. Ten po centru do vápna zakončil hlavou pod břevno, ovšem na více než snížení to už Basileji nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

fasza

Reagovat
Han střelil první

Ti jedou..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele