základní skupiny - skupina G
07.12.2012 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Videoton FC 2:1

Pěkně v poklidu, stranou veškeré čtvrteční pozornosti, nechaly v pátek celky Sportingu a Videotonu doznít své neúspěšné tažení Evropskou ligou. Už před výkopem oba znaly verdikt - nepostup - a tak se zejména na straně domácích horlivě šetřilo. Utkání se pak neslo v nespoutaném, atraktivním rytmu.

Lvi měli Maďarům doopravdy co oplácet, když na východě Evropy padli nečekaně jasně 0:3, avšak do úvodního dějství odloženého zápasu nevkročili nijak sebevědomě. Spíš naopak, první poločas patřil Videotonu. Hosté totiž správně přečetli slabinu soupeře, kterého záhy neustále nachytávali na malinách dlouhými nákopy za obranu. Jeden takový brzy neodvrátil Boulahrouz, takže vzápětí Marcela otestoval Filipe Oliveira.

Početná lusofonní enkláva dnes měla slušný den, což později potvrdil i Renato Neto svou parádní ranou do břevna. Ještě předtím Srb Nikolić protrhl ofsajdovou past, aby zakončil přímo do Marcela. Jediný prvopoločasový projektil z dílny Sportingu měl na svědomí obránce Insúa - a to šlo ještě o ránu notně zkaženou.

Teprve po obrátce začali domácí šlapat tak, jak se sluší a patří. Viola nejprve sice ještě nedokázal proměnit v gól brilantní Insúův centr, avšak zanedlouho už na bekovu práci ideálně navázal mladík Labyad. Jakkoliv vyprahlý Videoton ještě na tuto trefu Sportingu našel odezvu, když Rinaudo daroval Sándorovi možnost kopat penaltu, Viola hned posléze využil asistence Insúy a vrátil vedení do portugalských rukou.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
HullCity

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tym madarom normalne aj prajem nech postupia.

Reagovat
Milan.B

nemyslim ze madari vonku vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

tady je to další věštění z koule, asi plichta

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 keďže Sportingu už o nič nejde a Videotonu naopak o všetko

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se to hrálo včera, tak bych věřil Videotonu, že neprohraje... taky mám 02... ale takhle... když už nemůžou postoupit a ví to... to je jen loterie, jak k tomu přistoupí... snad to bude remíza... poslední zápas co mi chybí na lístku a vše vyjde... fakt... střílet... tým, který není schopný mít pro evropskou ligu regulérní hřiště, má automaticky kontumačně prohrát... navíc v Portugalsku... bože... každej stadion by měl mít povinně střechu... nebo aspoň nějakou plachtu... ...

Reagovat
smazaný uživatel

no už bys měl mít vsazeno 1, a máš jistou výhru, tohle totiž smrdí a nikdo nic nemusí. Včera to bylo něco jinýho, osobně sem vsadil dokonce čistou 2...

Reagovat
Han střelil první

Důstojné rozloučení! 2:0!

Reagovat
FC Porto FC

konečně Sporting

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele