osmifinále - 1. zápasy
07.03.2013 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Girondins Bordeaux 1:0

Benfica urvala nad urputným Bordeaux solidní výsledek 1:0 a před odvetou ve Francii je k postupu do čtvrtfinále o něco blíže. Tým kolem Jaroslava Plašila bude muset vyhrát, jinak se s Evropskou ligou letos rozloučí. Jediným střelcem prvního klání byl paradoxně brankář Cédric Carrasso, který si na své konto připsal vlastence.

Bordeaux moc dobře vědělo, že protivník v roce 2013 prohrál jen jednou a že má dobrou fazónu, hrálo proto velice opatrně. Ani jeho bilance na evropské scéně však nebyla k zahození, neprohrálo přece již šestkrát v řadě. Domácí můžou být nakonec spokojenější, v lize budou s lepší náladou i nadále prohánět mistrovský titul.

Prvních dvacet minut nenabídlo ani na jedné straně gólovou šanci. Bordeaux hrálo klasicky poctivě dozadu a soupeř ho pokořil až po dost nešťastné situaci, ve které měl prsty brankář Carrasso. Tedy spíše záda, od kterých se odrazila střela Rodriga z přímého kopu za brankovou čáru, přičemž se míč těsně předtím ještě odrazil od břevna.

O dvě minuty později se již Carrasso nenechal rozhodit a Rodrigovu ránu polapil. Les Girondins poprvé zahrozili Rolánem, který se už už chystal vyslat nějakou tu střelu, v dobré pozici ho ale na poslední chvíli zastavil Luisao. Do přestávky hosté museli řešit ještě jednu nepříjemnou věc a tou bylo nečekané zranění Fauberta.

V první půli se ještě vyrovnání mohl dočkat Obraniak, nicméně brankář Moraes byl na jeho šanci mezi třemi tyčemi připravený. Ve 48. minutě zase zatopila soupeři Benfica, konkrétně Óscar Cardozo, jehož střelu z halfvoleje likvidoval zase až Carrasso. Ani druhá půle jinak nebyla, co se týče atraktivity, moc zajímavá.

Pěknou akci založil domácí Gaitán, jenž pěkně na pravé straně uvolnil Melgareja, do vápna si na jeho centr nabíhali Rodrigo a Eduardo Salvio, ovšem ani jeden na míč nedosáhl. V největší příležitosti hostů se objevil Ben Khalfallah, Moraes si s ní však i tentokráte poradil a udržel si před hostujícím záložníkem čistý štít.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poriadny šok !!! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sok se konat nebude....tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
tlaci

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1 , tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 doma easy

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benfika Bordeaux přejede jak sviň sry Plašile

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
FC Porto

Benfika ma na to aby přešla přes Bordeaux lehce 3:1 a venku 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Milan.B

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 nebo 3:0, Bordeaux ma probel davat goly co jim v lednu odesel Yoan Gouffran do Newcastlu. ve ctyrech zapasech v lize dali jedinej gol - a to daval Plasil z penalty. K tomu skvela defenziva Benfiky... Ne, ne... Bordeaux dnes gol neda...

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Benfica

To dáme a keď ne tak sa nič nedeje... hlavná je liga

Reagovat
FC Porto FC

to sou mi ambice....

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
klokan.paul

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze autor ten zapas asi nevidel...

Popis toho golu je uplne spatne hlavne proto, ze strela Rodriga nebyla z trestneho kopu, ale normalne ze hry.

Jinak ze strany Benfiky se jednalo o jeden z nejhorsich vykonu v teto sezone. Trener Jesus nepochopitelne postavil slabou sestavu (Salvio, Enzo Perez, Maxi a Lima jen na lavicce). Absolutne spatne vyresil i absenci vykartovaneho Matice. Nabizela se varianta Andre Almeida na Maticovo misto. Ale Jesus dal Almeidu na praveho beka (a Maxiho na lavicku) a misto Matice nastoupil prachbidny Roderick. vedle nej totalne z formy hrajici Carlos Martins - a to co tihle dva predvadeli v prvni pulce, to byla tragedie. A posadit na lavicku Limu a nechat hrat Rodriga, to taky nikdo nepochopil. Jedine vysvetleni ktere se nabizelo - Jesus dal "darek" Rodrigovi, ktery v den zapasu slavil 22.narozeniny. Bohuzel za to ale trpelo cele muzstvo - protoze Rodrigo kdykoliv byl u balonu, tak se snazil zakoncovat. Tim ztratil velke mnozstvi balonu a osobne si myslim, ze i kdyz dal (velice nahodny) jediny gol zapasu, tak Benfice v tom zapase spis skodil nez pomohl... Nastesti pro Benfiku Bordeaux hralo hur nez spatne. Absolutne bez koncepce a jen se spolehali na stesti. Vzadu byli spatni (ale dopredu neco hral jen Ola John, jinak Gaitan byl slaby a take Cardozo byl daleko za svym beznym vykonem) a dopredu neschopni cokoliv vymyslet. Nedivim se, ze v poslednich 4 kolech ve francouzske lize dali jen jeden jediny gol - a to jeste daval Plasil z penalty.

Komentare po zapase se shodovali v tom, ze hodne spatna Benfica vyhrala jen diky tomu, ze Bordeaux bylo podprumernym souperem. V zadnem pripade ale benfica neni spokojena ani s vysledkem, ani s vykonem...

Reagovat
FC Porto FC

Taky sem nepochopil proč není Almeida na SDZ. Ale 1:0 je dobrý FCGB je marný a když Benfica v odvetě dá o trošku lepší sestavu tak má postup jistej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele