základní skupiny - skupina K
22.11.2012 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Rosenborg BK - Rapid Vídeň 3:2

Fotbalisté Rosenborgu dokázali zvítězit i ve svém druhém zápase nad Rapidem, a i když ještě čtvrthodiny před koncem prohrávali, tak nakonec dokázali otočit stav z 1:2 na konečných 3:2. Norský celek tak má na kontě šest bodů, ovšem to nic nemění na tom, že do další fáze už nepostupuje. Rapid naopak prohloubil svou krizi, i přes dobrý výkon opět vyšel naprázdno a v pěti utkáních nezískal ani bod, šanci bude mít už jen v posledním kole v domácím prostředí.

Rosenborg se dostal do vedení ještě v prvním poločase po necelé půl hodině hry, ještě v úvodní půlce druhého dějství však hosté otočili stav. Jenže domácí ještě zabrali a během tří minut znovu vsítili dvě branky, alespoň tak částečně obměkčil své fanoušky. Přitom do první šance se dostali hosté, když po krásném centru za obranu se ocitl sám před gólmanem Alexanderem Hansenem hostující Guido Burgstaller, jenže nepochopitelně pálil těsně vedle levé tyče.

O minutu později pálil z podobné pozice Christopher Trimmel, jenže i on nasměroval svůj projektil těsně vedle. A proto na druhé straně po necelé půl hodině hry přišla odpověď v podobě vedoucí branky. John Chibuke ukázal svůj důraz a probil se přes několik protihráčů až do pokutového území, kde přesně zakončil k tyči. V závěru ještě stříleli z velké dálky Dočkal a Fredheim Holm, ovšem brankář Ján Novota předvedl dva fantastické zákroky.

Po změně stran však Rapid přidal a v 53. minutě vyrovnal. Po rohovém kopu prolétl míč až k Thomasu Schrammelovi a ten prudkou ranou propálil vše před sebou. O 13 minut později se hosté dostali do vedení, když po střele Pichlera vyrazil Hansen jen před sebe a dorážející Terrence Boyd už pohodlně zakončil. Za dalších deset minut ale bylo srovnáno, když Tarik Elyounoussi využil hrubky hostující defenzívy a po dvou kličkách překonal snadno Novotu.

Následně mohl otočit skóre Svennson, jenže jeho pokus brilantně vyrazil Novota. Ani ne za minutu se však Rosenborg dočkal rozdílové trefy, po přihrávce Svennsona se branka rozevřela před střídajícím Radem Pricou a ten bez větších problémů vsítil třetí branku norského celku. V samém závěru mohli hosté vyrovnat, ve druhé nastavené minutě šel do vápna domácích i Novota. Ovšem Hansen skvěle zlikvidoval hlavičku střídajícího Dražana a stav se už tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
HullCity

Oba dva mají "báječnou" formu...remíza 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

formu maji oba opravdu "skvělou", ale Rapid se mi zdá slabší 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hiko

Steffen Iversen se loučí se svou profesionální kariérou, od nového roku přechází na místo televizního spolukomentátora.

Spoluhráči mu pomůžou s trochu veselejší rozlučkou - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
Han střelil první

Legenda odchází!

Reagovat
Hiko

Reagovat
Hiko

Zápas trochu divoký, hosté měli dost brankových příležitostí, ale pak přišel na hřiště Steffen s Radem Pricou a otočili to, neskutečně se hned změnilo nasazení všech ostatních hráčů, kteří opravdu pomohli Iversenovi rozloučit se s Lerkendalem solidním výsledkem.

Jinak škoda, že na Steffenovu rozlučku nepřišlo víc lidí, ale déšť a zápas víceméně se statutem přáteláků moc nelákaly. Ale super zážitek takhle naživo, já tam vážně byl

Reagovat
smazaný uživatel

co te tahlo zrovna na vyjezd do Trondheimu?

Reagovat
Hiko

láska ke svým milovaným... černo-bílým domácím borcům

Reagovat
smazaný uživatel

Hiko jsi z Norska?

Reagovat
Hiko

ne, ale rád bych na tom něco změnil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele