základní skupiny - skupina K
06.12.2012 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - Metalist Charkov 1:0

Fotbalisté Rapidu alespoň na závěr skupiny ukázali, že přeci jen nejsou tak slabí, jak se na první pohled může zdát a v posledním utkání před domácím publikem dokázali zdolat doposud neporažený Charkov a připsali si do tabulky první tři body. I s nimi sice zůstávají na posledním místě, ovšem nakonec si alespoň částečně zachovali dobrou pověst. Charkovu tato porážka až zase tolik vadit nemusí, se třinácti body totiž zůstává na prvním místě ve skupině.

Rakouský celek se dostal do vedení už po necelé čtvrthodině hry a pak až do samého závěru skvěle bránil, což v předchozích kláních byl jeho největší problém. Hosté v dosti zvláštní sestavě nedokázali najít recept na defenzívu Rapidu a podruhé v této fázi tak nedokázali vsítit branku. Rakouský celek navíc vybojoval výhru i přesto, že od 44. mnuty hrál bez vyloučeného Haralda Pichlera.

Rakouský celek se dostal do vedení hned z první vážnější akce zápasu. Po přízemním centru Trimmela se k míči dostal Deni Alar a z voleje poslal nekompromisní střelu do protipohybu gólmana Horjajinova. Ve 25. minutě se situace mohla opakovat, ovšem po centru Schrammela tentokráte hlavičkoval těsně mimo Trimmel. Po půlhodině hry to zkusil z dvaceti metrů Burgstaller, jenže jeho rána šla přeci jen těsně nad.

Rapid pokračoval v tlaku i nadále, pět minut před koncem navíc z přímého volného kopu dobře hrozil autor první branky Alar, jenže nyní však branku minul. Avšak převaha vídeňského celku byla rázem pryč, když se zbytečně nechal vyloučit Pichler po hrubém zákroku a následné strkanici.

Ve druhém poločase se hrálo velice opatrně a Rapid se bránil, hosté byli i v početní výhodě bezzubí. Deset minut před koncem se konečně ozvali a spálili svou největší příležitost utkání, když Marlos pálil z osmnácti metrů jen do tyče. Domácím v závěru ubývaly síly a bylo to znát, v předposlední minutě mohli hosté ještě srovnat. Jenže brankář Königshofer vytáhl fantastický zákrok a nakonec společně se svými spoluhráči vybojoval výhru.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

0:3

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
HullCity

Kdyby Metalistu šlo o postup,tak pochybuji,že by konečný výsledek byl 1:0 pro domácí...a o to jde:když je vše jasné Brazilci a Argentinci v týmu nehrají naplno a proto Rapid vyhrál.Škoda,koeficient potřebuje každý možný bod,protože se bude škrtat ta nejlepší sezona v historii Ukrajiny!Ale zas bych to nijak nehrotil,1.místo z toho je,teď jen nedostat 20.prosince Anži nebo Zenit...

Reagovat
HullCity

Návrat Sosy byl potěšující,ale absence kapitána a nejlepšího střelce Xaviera byla znát + dravost a asistence Taisona.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
randi

Rapid udělá aspoň bod :) 1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Markevič se sestavou experimentovat určitě bude, je otázkou kolika hráčům ze základu dal už volno, takže tenhle zápas je trošku otazník, i tak bych ale dal 0:1

Reagovat
Milan.B

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele