základní skupiny - skupina J
22.11.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Panathinaikos FC - NK Maribor 1:0

Fotbalisté Panathinaikosu oplatili Mariboru úvodní porážku a po dramatickém vítězství 1:0 dále drží naději na postup. V závěru ale musí venku porazit Tottenham, aby se v Evropské lize udrželi i na jaře. Jedinou branku utkání dokázal oslabenému soupeři vsítit ve druhém poločase Vitolo, i když předtím už jednu penaltu neproměnil.

První větší šanci zápasu si vytvořili domácí, Sissoko ovšem zamířil jen nad branku. O pět minut později nacentroval Owusu-Abeyie na hlavu Tochého, ten ovšem také střílel nad břevno, Zeca rovněž nebyl v koncovce úspěšný, hlavičkou pálil vedle, ačkoli pas od Spiropoulose byl hodně povedený.

Až po půlhodině hry se prosadil Maribor, gólman Karnezis ovšem pokus Beriče zlikvidoval. Na druhé straně prověřil brankáře Handanoviče se svou střelou Toché, ten samý hráč pak vyzkoušel ve 42. minutě štěstí znovu, ale na slovinského muže v rukavicích ani v tomto případě prostě nevyzrál.

První poločas však ještě nekončil, v nastavení se stala možná klíčová událost pro celý zápas. Mejač obdržel během tří minut dvě žluté karty a byl vyloučen, takže hosté hráli celé druhé dějství v oslabení. Panathinaikos po obrátce logicky ucítil kořist, Seitaridis ovšem znovu nenašel správnou mušku.

I v deseti dokázali Slovinci malinko kousat, avšak Merteljův pokus nebyl úspěšný. V 52. minutě kopali domácí penaltu, Argus totiž ve vápně zahrál rukou - jenže exekutor Vitolo jen znásobil frustraci svého celku z nevstřeleného gólu, jelikož Handanovič mezi třemi tyčemi vystihl směr a exceloval.

Dále se neprosadili Spiropoulos, Zecovu hlavičku polapil Handanovič. V 67. minutě se řecký tým přece jenom dočkal odměny, Vitolo měl druhou možnost zahrát pokutový kop a tentokráte se nemýlil. V závěru musel úřadovat znovu Handanovič při příležitostech Mavriase a Petropoulose, na druhé straně odmítl vyrovnání Berič.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim 1X by mělo bejt jistý / 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na Panathinaikos bych nevsadil ani cent!...tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Panathinaikos je dlouhodobě ztrápený, utrápený a otrávený. To znamená, že nesmírně natěšený Maribor by se mohl chytit příležitosti!

Reagovat
smazaný uživatel

červená nakonec pěkně otrávila Maribor, na což se chytil příležitosti Panathinaikos...tak přesně takhle si to asi nikdo nepředstavoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele