základní skupiny - skupina J
06.12.2012 21:05 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

NK Maribor - SS Lazio 1:4

Fotbalisté italského celku nepřistoupili k závěrečnému utkání ve skupině vůbec lehkovážně a na půdě slovinského Mariboru předvedli naprosto skvělý výkon a vyhráli rozdílem třídy. Díky tomu v tabulce udrželi první místo ve skupině a se ziskem 12 bodů tak předčili i favorita z Tottenhamu. Slovinský celek v předešlých utkání nepředváděl vůbec špatné výkony, závěrečné vystoupení mu ale hrubě nevyšlo, a proto se čtyřmi body obsadil poslední místo.

Lazio se předvedlo hlavně v prvním poločase a dokázalo vsítit hned tři branky, v druhém poločase svůj náskok ještě navýšilo o jednu trefu. Nicméně Maribor si alespoň v závěru připsal čestný úspěch a snížil, rozdíl tak zůstal třígólový. České fanoušky určitě potěšila úvodní branka mladičkého českého krajánka Libora Kozáka, který nastoupil v základní sestavě a vsítil už svou pátou branku v sezóně, v Evropské lize to byl jeho třetí zásah.

Teprve třiadvacetiletý útočník se prosadil už krátce po čtvrthodině hry, kdy využil hned první vážnější šanci zápasu. Po krásné uličce Hernanese si naběhl do pokutového území a včas přizvedl míč, který nakonec putoval za bezmocného Handanoviče. Druhá branka padla krátce po půl hodině hry a opět se od první branky nic výraznějšího neudálo. Po centru aktivního Hernanese se na bližší tyči ocitl Stefan Radu a s přehledem přidal hlavou druhý gól italského týmu.

Do konce úvodního dějství byla k vidění ještě jedna trefa, když po rychlé přihrávce Édersona střílel z první Sergio Floccari a nedal Handanovičovi šanci ani teď. Následně pálil těsně nad hostující Lulič a pak se také ozvali domácí. Jenže Tavares v tváří tvář neuspěl proti Bizzarrimu a v nastavení ještě mířil do břevna Cvijanovič. Ihned po přestávce pálil těsně vedle Kozák, v 51. minutě se však o skvostný moment postaral Floccari.

Ten přeběhl přes půlku hřiště až před Handanoviče a přesnou střelou k tyči zakončil své vrcholné dílo. V polovině druhého poločasu mohl snížit Dodlek, jenže jeho tvrdou ránu vytáhl z podbřevna skvělý Bizzarri. Poté ale čaroval též Handanovič, který si nejprve poradil se střelou Edersona a pak excelentně vychytal Cianiho i Canu. Maribor se dočkal v 84. minutě, kdy Tavares obešel čtyři protihráče a poté předvedl ještě lepší střelu - 1:4. V samém závěru Bizzari musel likvidovat pokus Trajkovskiho, skóre se ovšem již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio ukope potřebnou remízu

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
fajdax

Kozák

Reagovat
10

Lazio mi dělá radost, snad dojdou daleko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele