základní skupiny - skupina J
20.09.2012 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

NK Maribor - Panathinaikos FC 3:0

Obrovská senzace se přihodila v Mariboru a slovinský celek ukázal, že už je dost zkušený na to, aby zvládal i těžké duely ve skupině. A tento se mu opravdu povedl. Řecký Panathinaikos sice nemá na domácí scéně nijak super formu, ale v tomto duelu byl jasným favoritem. Po velice špatném výkonu však utržil debakl a jeho krize po vypadnutí z předkola Ligy mistrů stále pokračuje. Maribor naopak potvrdil skvělé výkony ze slovinské ligy.

Outsiderovi této skupiny se dařilo střelecky, zatímco favorit tápal. Nejprve se už ve 4. minutě objevil ve slibné možnosti Ibraimi, jeho dva pokusy z bezprostřední blízkosti však naprosto brilantně dokázal zlikvidovat gólman Karnezis. P necelé čtvrthodině hry však zahrozil také řecký výběr. Z hranice vápně pálil šutér Katsouranis, jenže jeho rána se mezi tři tyče nevešla. Stejný hráč zahrozil v polovině poločasu, avšak Handanovič zasáhl robinzonádou brilantně.

A proto přišel ve 25. minutě na druhé straně trest. Maribor se dostal do vedení po krásné kolmici Tavarase, kterou zužitkoval Berič. Ten se ocitl osamocen před Karnezisem a střelou do horního růžku ho pokořil. Další velké věci se děly po změně stran a opět u toho byli spíše domácí. Nejprve mohl zvýšit vedení Berič, tentokráte ale proti Karnezisovi v tváří tvář neuspěl. Na druhé straně zahrozil Christodoulopoulos, Handanovič ale svůj celek podržel.

Po hodině hry zvýšili domácí své vedení a výrazně se tak přiblížili bodovému zisku. Sraženou střelu Tavarase převzal Ibraimi a umístěnou ranou k tyči dostal domácí stánek do euforie. Další útočné pokusy soupeře byly bezzubé a definitivní hřebíček do rakve se zrodil v 87. minutě. Sissoko totiž ve vápně poslal nešetrně k zemi Tavarese a ten s přehledem pokutový kop proměnil. V samém závěru potvrdil zkázu řeckého celku svým vyloučením po druhé žluté kartě Spyropulos.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Maribor !!! 1:0

Reagovat
HullCity

Panathinaikos už musí konečně zabrat!! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Budu prat Maribor..houzevnatost a dravost prinese sve ovoce...tip 1..2:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jewix

Panathinaikos zatím veliká bída, ale dneska tuším výhru 1-0.

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nejnudnější zápas kola a jakýkoliv vstřelený gól by pro mě byl překvapením, 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MagpeCZ

0:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
pedro-pedro

0:1 bude to hrůza

Reagovat
GarethBaleCZ

Maribor

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý začátek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele