1/16 finále - odvety
21.02.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Metalist Charkov - Newcastle United 0:1

Newcastle dokázalo díky penaltové trefě Sholy Ameobiho z druhého poločasu porazit silný Charkov na jeho hřišti 1:0 a zajistit si tak postup do osmifinále. Ani promrzlé počasí na Ukrajině tak domácím nepomohlo k využití nadějného bodu vybojovaného na anglické půdě..

Ameobi, který za Newcastle nastupuje s výjimkou krátkého hostování ve Stoke celou svoji profesionální kariéru, tak zaznamenal už patnáctou branku v dresu Magpies v evropských pohárech - lépe je na tom pouze legendární Alan Shearer. Penalta byla odpískána poté, co gólman Oleksandr Goryainov fauloval Moussu Sissoka.

Dá se říct, že si anglický tým celkově postup zasloužil - jak vzhledem k dnešnímu bojovnému představení, které však gólman Krul musel posvětit skvělými zásahy proti Jonathanu Cristaldovi a Willianovi, tak s ohledem na dva neuznané góly z prvního zápasu.

Straky i dnes odstartovaly lépe a zejména kvarteto Ameobi, Sissoko, Cabaye a Anita způsobovalo domácím problémy. Už po dvou minutách se mohl prosadit Papiss Cissé, ale Ameobiho pas nezužitkoval; po čtvrthodině hry pak Sissoko skvěle zpracoval Cabayeho dlouhý pas, obehrál v úvodu velmi nejistého Torsiglieriho, avšak střela slabší levačkou mu nesedla a Goryainov ji snadno eliminoval.

Ve 23. minutě se ke slovu opět dostal zkušený Nigerijec v útoku Newcastle; jeho spolupráce s Cissém však nevyšla ani tentokrát. Goryainov zasahoval také proti přímému kopu Cabayeho, na nějž už na zadní tyči naskakoval opět Ameobi. V tuto chvíli se zdálo, že je gól v ukrajinské síti jen otázkou času..

..domácí však odpověděli přesně obráceně, a sami dvakrát zahrozili. Pokaždé u toho byl Cristaldo, který nejprve ve 29. minutě jen těsně minul hlavičkou po pasu Cristiana Villagry, a o devět minut později musel jeho střelu po Sosově rohu blokoval obránce Yanga-Mbiwa.

Ke konci první půle se ještě jednou představilo africké duo Ameobi - Cissé; na počátku byl aktivní Sissoko, který našel Ameobiho, a ten už prodlužoval přímo na nohu senegalskému forvardovi. Cissé sice běžel sám na branku, ale sedmatřicetiletý veterán Goryainov jeho nájezd zneškodnil.

Do druhé půle vstoupil lépe Metalist, který se rozhodl zatlačit na levou stranu obrany soupeře, již strážil debutující mladíček Massadio Haïdara; k šancím to však nevedlo, a to ani přes ztráty Newcastle ve středu pole. Naopak Marveaux si na druhé straně vyměnil míč se Sissokem a pálil z ostrého úhlu; Goryainova nicméně jeho rána vysoko nad nevyplašila.

A 26 minut před koncem zápasu se už skóre měnilo. Moussa Sissoko, jeden z nejlepších mužů na trávníků, se dočkal odměny za svoji aktivitu - obránce Papa Guéyé nahrával dozadu tak nešikovně, že francouzský internacionál sebral míč a Goryainovovi nezbývalo než jej stáhnout k zemi. Shola Ameobi pak už pouze zúročil svůj klid a zkušenosti, když poslal gólmana na druhou stranu a pohodlně proměnil - 0:1.

Metalist v tu chvíli potřeboval vstřelit minimálně dvě branky, a tak vůbec poprvé v zápase výrazně zatlačil na Krula - nizozemský gólman nejprve musel z branky, aby zastavil postupujícího Williana. Necelou čtvrthodinu před koncem utkání pak přišla vůbec největší šance domácích - Cristaldo však proti výbornému Krulovi neuspěl ani nadvakrát, a Newcastle tak těsnou postupovou výhru nakonec uhájil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Charkov pojde dalej tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Charkov doma potrvdí svou kvalitu a vyhraje 1-0 2-0 . Metalist jel do anglie vyloženě pro remízu

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a postup Newcastlu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
NuFc23

premna nech to skonci aj 8:8, ale nech postupi newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist se pokusí o zázrak vyhrat jakymkoliv rozdil na svym hristi na anglickym souperem, pro kteryho je urcite dulezitejsi zachrana v PL je opravdu zazrak tip: 2:0

Reagovat
kissak

1:1

takže postup Magpies

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
kissak

to by byl výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby rozhodčí nezařízli Magpies v prvním zápase,bylo by to o něčem jiným! Tohle bude defenzivní zápas,kde oba týmy budou čekat na chybu druhýho..Ale vzhledem k narůstající formě Newcastlu věřím k postupu strak! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

proč by měla byt vyhra Metalistu zazrak? navažou na dobré vykony a vyhrajou 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si, ze by vyhra Metalistu mela byt zazrak, naopak jsem je z tehle dvojice favorizoval na postup. Skoda toho domaciho zapasu a dvou neuznanych (a pravdepodobne regulernich) golu, 0:0 je do odvety strasne osidnej vysledek.

Jsem moc zvedavej na sestavu, protoze Debuchy, Santon a Gouffran zustali doma, ja bych to postavil takhle:

Krul - Simpson, Taylor, Yanga, Haidara - Anita, Cabaye - Marveaux, Sissoko, Jonas - Cisse.

Ale Pardew urcite postavi Cola, Yanga pujde na RB a v zaloze bude Tiote pravdepodobne misto Anity

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když je celá základní jedenáctka Metalistu složená výhradně z Argentinců a Brazilců, tak se neni čemu divit ...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (1:1)pč

Reagovat
smazaný uživatel

Charkov ma sklamal

Reagovat
kiwwi

Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

Charkov měl nejlepší výchozí pozici!Budu přát Dynamu aby si poradili s Bordeaux,a aby toho tolik nespálili.Protože jestli Dynamo vypadne tak na 90% jsme vypadli z první vyzařivací části!A to jsme měli až 4 týmy!

Reagovat
Pharrell

Straky

Reagovat
kissak

super Magpies jdou dál, ale obrovská pochvala jde na vrub Krulovi, kterej nás neskutečně podržel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tady nějací fanoušci Magpies, kteří by se rádi přidali mezi redaktory nově vytvořeného webu Newcastleunited.cz? Hledáme co nejvíce redaktorů, abychom mohli tvořit maximálně kvalitní informační zázemí pro české/slovenské fans Newcastle United. Takž pokud by se k nám chtěl někdo přidat, budu moc rád, když se ozvete. Na webu je kontakt, tak díky případným zájemcům ;).

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.101greatgoals.com/gvideos/metalist-0-newcastle-1-highlights-2/

Ten Krul, to je kouzelník...bez něj by Newcastle těžko postoupil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele