základní skupiny - skupina G
20.09.2012 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

KRC Genk - Videoton FC 3:0

Podle výsledku si Genk s maďarským Videotonem poradil bez větších problémů. Pro něj to byla vůbec první premiéra v základní skupině Evropské ligy, přesto se v Belgii jen tak nedal a soupeři několikrát zatopil. Jeho odpor definitivně vymazal Thomas Buffel v 78. minutě, jenž zvyšoval na 2:0.

Domácí vstoupili do zápasu s ještě vyjukaným Videotonem lépe, už v 10. minutě Joseph-Monrose pálil z dobré pozice jen těsně nad, o chvilku později se musel činit brankář Božovič, jenž polapil hlavičku Simaeyse. Branky se nakonec KRC dočkalo ve 22. minutě. Buffel zprava nacentroval na Vossena, který hlavou přesně zakončil.

Tlak belgického celku i nadále pokračoval, ve 32. minutě Fernández našel svým pasem Buffela, opět se domácí protlačili k hlavičce, tentokráte byl ale Božovič mezi třemi tyčemi neomylný. Poprvé se klub ze Székesfehérváru do akce dostal pět minut před koncem, gólman van Hout však střelu Mitroviče polapil.

Závěr prvního dějství vyšel svěřencům kouče Paula Sousy na výbornou. O vyrovnání se mohl postarat také Walter, španělského hráče však z blízkosti fantasticky vychytal jistý van Hout. I na začátku druhé půle byl Videoton aktivnější, skórovat mohl Torghelle ve 47. minutě, ale nepodařilo se mu to.

Genk chtěl navýšit náskok díky De Ceulaerovi, tomu však zabránil Božovič. V 55. minutě zahodil stoprocentní tutovku rovněž Vossen, jemuž krásně nacentroval Koulibaly, avšak belgický forvard netrefil ani bránu. Další šanci měl i De Ceulaer, jenže Božovič držel šance svého týmu stále nad vodou.

V 71. minutě zase zazdil příležitost Vossen, který hlavičkoval do břevna. Málem se domácím neproměňování nevyplatilo, Mitrovič na druhé straně naštěstí také v ložence selhal. Zmar v koncovce Genku nakonec překousl Buffel, který zavěsil po pasu od Vossena hlavou do sítě, a v nastavení upravil na konečných 3:0 De Ceulaer.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

Vyřadili Gent,remizují i s Genkem! 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Brankove hody...tip 1..4:2

Reagovat
KingMaster13

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Milan.B

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

jestli domácí vyhrajou tak o gola, ale budu věřit remíze

Reagovat
smazaný uživatel

Genk to podle mě nedá, 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
MagpeCZ

1:2

Reagovat
pedro-pedro

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele