základní skupiny - skupina G
25.10.2012 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

KRC Genk - Sporting CP 2:1

Fotbalisté Genku jsou zatím v tuto chvíli velkým překvapením skupiny a po další výhře nad trápícím se portugalským Sportingem si upevnili první místo ve skupině. Po polovině soutěže mají na kontě sedm bodů a jsou blízko postupu mezi 32 nejlepších celků Evropské ligy. Sporting naopak zůstává s jedním bodem poslední, i když byl před začátkem považován za největšího favorita skupiny. Pokud chce myslet na postup, musí v druhé polovině přidat.

Hosté přitom dlouho drželi nerozhodný výsledek, jenže od 76. minuty hráli v deseti a nakonec dvě minuty před koncem inkasovali. Sporting přitom začal výborně a hned v první vážnější akci zápasu skóroval. Po rohovém kopu Adriena Silvy se do míče opřel Stijn Schaars a po lehké teči jednoho z obránců zapadl míč na opačnou stranu, než stál gólman Kristof van Hout. Nicméně Genk dokázal ve 25. minutě vrátit úder a srovnal.

Jen tak tak se vyhnul ofsajdu Benjamin De Ceulaer, naběhl si na kolmou přihrávku a následnou střelou k tyči srovnal - 1:1. Poté se v poklidu dohrálo úvodní dějství a po pauze se opět začaly dít věci. Utkání mohl otočit Anele Ngcongca, jenže po krásné přihrávce do vápna netrefil míč z první přesně a nepochopitelně mířil vedle. Oba celky hrály v dalším průběhu zodpovědně v obraně a další důležitý moment se proto zrodil až v 76. minutě.

Zkušený Khalid Boulahrouz obdržel první žlutou kartu ve 12. minutě, jenže následně zastavil unikajícího Glynora Pleta a oslabil svůj tým. Belgický celek postupem času zvyšoval svůj tlak a měl blíže k rozhodující trefě. Nejprve dobře střílel střídající Elyaniv Barda, jenže jeho pokus brilantně vyrazil těsně kolem tyčky gólman Rui Patrício. Ovšem v 88. minutě Barda otočil průběh zápasu, na hřišti k tomu strávil jen pět minut. Po rohovém kopu se propracoval k hlavičce a rozhodl o vítězi utkání.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
KingMaster13

Sporting se musí vchopit 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting letos hraje hroznou sezónu a i Genk toho dneska využije. 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

dnešek přesně ukázal, jak letos Sporting hraje nekoncentrovaně. buď dostanou gól jako první a těžko pak dotahují skóre, anebo mají zpočátku navrch a pak zápas stejně ztratí. škoda, sestava Portugalců totiž nevypadá vůbec špatně a mají na víc. snad se co nejdříve proberou a začnou zas hrát pořádně.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Jestli Sporting vyhraje budu překvapen

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting je muj nejoblibenejsi portugalsky klub. Bohuzel aktualni situace tam je tristni. S tymem nepricestoval ani Izmajlov, ani Carillo (takze opet bude hrat nevyrazny Jeffren) a ani pravy bek Arias (takze tam opet bude Cedric).

Pro mne jednoznacne vyhra domacich a tipuji i over 2.5 golu

Skore si vyzkousim 3:1...

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Vysel mi tip na vyhru domacich i over, nevysel tip na presne skore (ale ten mi nevychazi nikdy a IMHO neni podstatny).

Ale jednu poznamku si neodpustim : Khalid Boulahrouz.

V minulem zapase Evropske ligy v Madarsku proti Videotonu vyrobil tri chyby (z nichz jedna byla neuveritelna hrubice) a po nich padly tri goly. Skoncilo to 3:0 pro Videoton a tyhle Boulahrouzovy kiksy vlastne "odstrelily" trenera Sá Pinta.

Dnes bylo ctvrt hodky do konce, stav 1:1, Sporting si vytvarel sance a (pro mne prekvapive) byl lepsim muzstvem na hristi. A v teto klicove fazi zapasu prisla cervena pro Boulahrouze. Sice i v deseti mel Sporting sanci (kdyz Viola pristrcil vanWolkswinkelovi), nicmene ofenzivni tym jako Genk do toho zacal busit vic a presilovku nakonec vyuzil. Boulahrouz dostal cervenou po druhe zlute. Ta druha zluta byla pochopitelna - zatahl za "zachranou brzdu", jinak by asi dal Genk gol. Ale prvni zluta z prvni pule (dokonce uz ve 12.minute) za zbytecny faul na pulce - to je pro stopera s jeho zkusenostmi hloupost a chyba... Takze z meho pohledu - Boulahrouzovy chyby prinesly Sportingu 2 prohry a urcite to neni v poradku...

Reagovat
FC Porto FC

místo něj by měl hrát Xandao

Reagovat
smazaný uživatel

To je tezky. Xandao byl skvelej v lonske sezone kdyz prisel. Letos uz taky natropil par chyb. Obrovska skoda je, ze skoncil Polga. Taky skoda, ze odesel Onyewu. Kdyz predpokladam, ze Rojo ma svy misto vzdycky jisty (kdyz ho koupili za takovy penize z te Moskvy), tak vedle nej by mel IMHO hravat bud Carriço, nebo Pranjic.

No uvidime, jak se predvede Vercauteren, jstli s tim zacne nejak michat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele