základní skupiny - skupina L
04.10.2012 19:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Helsingborgs IF - FC Twente 2:2

Nevydařená poslední čtvrthodina ze strany domácího celku rozhodla o konečné remíze 2:2 mezi Helsinborgsem a nizozemským Twente. Nejprve se dvěma trefami prezentoval Nikola Djurdič, po nichž Švédové vedli 2:0. McClarenovi svěřenci však zásluhou Bengtssona a Douglase dokázali ještě vyrovnat.

Djurdič ukázal, že jeho šest branek ze švédské ligy v šesti odehraných zápasech za Helsinborgs nejsou nijak náhodné. Už v 7. minutě Mahlangu poslal skvělý centr na srbského útočníka, jenž hlavou překonal brankáře Mihajlova poprvé. Domácí jinak i nadále nepolevovali v útočné hře a přidat mohli i další branky.

Nejprve mohl udeřit Lindström, jehož volej pravačkou zamířila jen těsně vedle pravé tyče. Andersson následně poslal svůj pas z rohového pasu tak šikovně, že na něj Mihajlov prostě nedosáhl, přesto za něj mezi třemi tyčemi zaskočil dobře obránce Douglas. Mihajlov si zachytal poté ještě jednou při pokusu Bedoy.

Hosté si vytvořili první větší šanci zápasu až díky Castaignosovi, toho ovšem také dobře vychytal pozorně brankář Hansson. Ve 43. minutě Helsinborg přetavil svůj velký tlak i v druhý zasloužený gól. A byl u toho zase nebojácný Djurdič, který střílel úplně do prázdné branky, jelikož Mihajlov řešil už těžkou situaci předtím.

Po přestávce však Helsinborgs polevil a to byla asi hlavní příčina konečné dělby bodů. Už zkraje druhé půle zahrozil Schilder, jeho střela skončila na břevně. Twente snížilo čtvrthodiny před koncem, když Bengtsson doklepl hlavou míč za brankovou čáru. A dvě minuty před koncem zasadil poslední úder ke smutku domácích také hlavou Douglas.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci nebudou stacit na Twente...tip 2..0:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň bod pro Helsingborg.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele