osmifinále - odvety
14.03.2013 21:05 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SL Benfica 2:3

Benfica bez dvou důležitých článků obrany Luisaa a Garaye vsadila na ofenzivní pojetí hry a to jí nakonec pomohlo k hladkému postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. V menší přestřelce na půdě Bordeaux byla nakonec úspěšnější ona, a protože z Lisabonu přivážela do Francie vítězství 1:0, nemusela se o úspěch vůbec bát.

Les Girondins, povzbuzeni o víkendový skalp nad Bastií, vstoupili do utkání aktivněji. Diabaté se v první vážnější šanci objevil už ve 4. minutě, z blízkosti však hlavou prostor mezi třemi tyčemi minul. O chvilku později se již činil gólman Artur, jenž zlikvidoval prvotní střelu Maurice-Belaye a pak i útočníkovu druhou snahu z následujícího rohu.

Hosté poprvé zahrozili v 21. minutě, gólman Carrasso, nešťastník a autor jediné "trefy" z prvního klání do vlastní sítě, vychytal Rodrigův pokus z dobré pozice. Po půlhodině hry Benfice dodal na pořádném klidu Jardel. Toho si vyhlédl centr z rohového kopu od Johna a hlavičku už Carrasso nepolapil.

V tu chvíli Gillotovi svěřenci potřebovali tři branky, aby se v Evropské lize udrželi. Diabaté byl blízko vstřelení gólu, nicméně brankář Artur dokázal zasáhnout a před pauzou vytasil perfektní zákrok. Diabaté měl apetit i ve druhém poločase, Mariano na něj poslal pěkný pas, hlavička ale neměla takovou razanci, aby soupeře výrazněji ohrozila.

Z dálky to zkusil také Sertic, zamířil ovšem těsně nad bránu. V 74. minutě dal domácím naději přece jenom Diabaté, který po centru od Henriqueho zakončil přesně do růžku Arturovy svatyně. Neuběhla však pomalu ani minuta a Benfice se díky zásahu Cardozy podařilo definitivně zlomit odpor Bordeaux.

Zleva si ho vyhlédl jeho spoluhráč Gaitan a Cardozo neměl problém skórovat. V nastavení se poté skóre měnilo ještě dvakrát. Nejprve Artur hlavičku Diabatého vyrazil jen k Jardelovi, jenž si na své konto připsal rovněž vlastence, avšak Benfica nakonec výhru uhájila, jakmile Cardozo podruhé v zápase přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza bude stacit benfice k postupu..si to pohlida...tip X..0:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

1:1 pr.

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica je ve strelecke pohode coz je dulezite... 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica bez oboch stoperov zranitelna v obrane ...take lahke to vobec ale vobec nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica se sice nikam nepozene, ale bez Luisãa a Garaye bude ta obrana hodne pruchozi. Jestli vedel Jarela na stoperu nastoupi Roderick, bude to spatne. jestli nastoupi Miguel Vítor, bude to jeste horsi. Takze s touto obranou neverim, ze Benfica dnes nedostane gol. A urcite se budou chtit vyhnout prodlouzeni (v nedeli hraji ligu v Guimarãesi). Nastesti maji silnou ofenzivu, takze ten postup si IMHO pohlidaji.

Muj tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak staci i 2-1 ze... dulezity je.. dat ten gol :)

Reagovat
FC Porto FC

co maj všichni proti Vítorovi?

Reagovat
Benfica

Čo je čo je špecialista (nedo) koľko krát si videl ligu??

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla tak krásná 2, kdyby neměli v hajzlu ty stopery... takhle teď vůbec nevim

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Benfica je jeden z mích adeptů na vítězství,takže jasná výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

*Celkové vítězství

Reagovat
FC Porto FC

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Compo de Bordeaux

Carrasso, Mariano, Henrique, Sané, Trémoulinas, Sertic, Plasil, Saivet, Obraniak, Maurice Belay, Diabaté

Compo de Benfica

Artur, Melgarejo, Roderick, Jardel, André Almeida, Salvio, Matic, Gaitan, Ola John, Rodrigo Moreno, Enzo Pérez

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/bordeaux-vs-benfica-23-match-aIJFfY0rlrPl3Cz9?start=0.507

No a pak že je Cardozo slabej...rozhodně patří mezi opory Benficy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele