základní skupiny - skupina G
08.11.2012 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Basilej - Videoton FC 1:0

Fotbalisté maďarského Videotonu byli velice blízko velkému náskoku a pokud by udrželi nerozhodný výsledek na půdě švýcarské Basileje, tak by měli před posledními dvěma duely náskok čtyř bodů. Jenže v jednoznačném zápase, kde domácí pálili jednu šanci za druhou, se nakonec deset minut před koncem dočkali branky a tím s dotáhli na svého protivníka na rozdíl jednoho bodu. Videoton zůstává druhý se šesti body, Basilej je třetí s pěti body.

Vzhledem k losu by měla být mírným favoritem na postup Basilej, nicméně stále se musí počítat i s portugalským Sportingem, který však ještě ve skupině nevyhrál. Basilej byla po většinu utkání mnohem lepší a vytvořila si několik slibných příležitostí, spasit jí ovšem dokázal až v 80. minutě tradiční střelec Marco Streller. Hosty po celou dobu držel gólman Božovič, který hned v 9. minutě musel předvést famózní zákrok.

Po centru do vápna se k hlavičce dostal Alex Frei, nicméně brankář maďarského celku skvěle vyrazil do bezpečí. V polovině úvodního dějství přišel další brilantní Božovičův zákrok, který po centru Steinhöfera na zadní tyč na poslední chvíli vyrazil míč na roh. Po půlhodině hry střílel zblízka Alex Frei, avšak Božovič na brankové čáře znovu famózně zasáhl a domácí celek byl hodně frustrovaný. Domácí tlačili i nadále, nicméně do konce úvodního dějství si už žádnou další příležitost nedokázali vytvořit a skóre se proto nezměnilo.

Po přestávce byl obrázek hry stejný a švýcarský celek zatlačil soupeře na jeho polovině, do první vážnější šance se ale dostal až po dvaceti minutách hry. Do středu vápna se probojoval Streller, jenže následnou střelu poslal asi metr vedle pravé tyče. Basilej se nakonec dočkala v 80. minutě. Střídající Salah poslal přihrávku na hranici vápna Strellerovi, ten obešel Viniciuse a trefil se přesně k levé tyči. Videoton se do konce zápasu na žádný nápor již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0 tohle by snad Basilej měla zvládnout

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..3:2

Reagovat
smazaný uživatel

KDE PAK:) minimalne remiza 1:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej to zvládne 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

Videoton porazil Basilej na domácí půdě tak proč by se mu to nemohlo podařit i na půdě švýcarské 0:1

Reagovat
Veselac

over 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele