základní skupiny - skupina G
22.11.2012 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - Sporting CP 3:0

Sportingu se ani pod novým manažerem Franky Vercauterenem nedaří. Portugalský velkoklub dnes na hřišti Basileje podlehl jasně 0:3, a to přesto, že domácí dohrávali v deseti; Evropskou ligu tak letos opustí s ostudou.

Semifinalisté loňského ročníku měli ještě šanci na postup, jenže k tomu potřebovali ve Švýcarsku vyhrát. Po úvodní brance Fabiana Schara však začalo být jisté, že k ničemu takovému nedojde, a nic na tom nezměnilo ani vyloučení Cabrala po dvou žlutých kartách; skóre následně ještě navýšili Valentin Stocker a David Degen.

Degen byl vůbec aktivní postavou večera a postaral se i o první šanci zápasu, když svoji hlavičku nasměroval do náruče Rui Patrícia; na druhé straně vyzkoušel Sommerovu pozornost van Wolfswinkel. V 18. minutě se souboj Degen - Patrício opakoval, ale portugalský gólman byl i tentokrát na místě.

Krátce poté však už domácí vedli. Alexander Frei rozehrál roh nakrátko, Stocker předložil míč Scharovi a švýcarský olympijský reprezentant ho pohotově zakroutil za záda padajícího Patrícia - 1:0. Sporting se v první půli dostal na dostřel Sommera ještě jednou, ale van Wolfswinkelova rána z 37. minuty švýcarského gólmana nerozhodila; na druhé straně nemusel Patrício zasahovat proti Fabianu Freiovi, který mířil vedle.

I po pauze byl nejčastějším obrázkem souboj Degena s Patriciem, ale hostující brankář nadále držel skóre na přijatelné hladině. V 54. minutě dostal Cabral žlutou kartu za hru rukou a krátce poté nevybíravě zajel do Labyada, což bylo po právu oceněno druhým kartonkem a předčasným odchodem pod sprchy - domácí na tuto situaci zareagovali rychlým taktickým přeskupením a nasazením Mohameda Salaha.

A tento tah se vyplatil, jak se ukázalo hned v 67. minutě. Egyptský krajánek totiž prakticky znemožnil Sportingu jakoukoliv reakci na vývoj zápasu, neboť v jeho defenzivě řádil jako černá ruka a podepsal se pod obě zbývající branky. Nejprve centrem skrz vápno našel Stockera, kterému stačilo doklepávat - 2:0. Pět minut poté těžil z jeho práce pro změnu Degen, který se konečně prosadil technickou střelou - 3:0.

To Sporting naprosto zlomilo a Fabian Frei mohl přidat dokonce ještě čtvrtý gól, ale tři minuty před koncem neuspěl. Ne že by to snad mělo Basileji vadit - díky vysokému vítězství vystřídala na druhém postupovém místě Videoton a má našlápnuto do vyřazovací fáze.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
HullCity

Snad 0:1 aby ještě skupina byla napínavá!!

Reagovat
smazaný uživatel

1X / 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

hull city to basel urcite vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting zatiaľ neprežíva vydarenú sezónu 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
Han střelil první

Tak tohle už je opravdu moc! Kdyby něco, tak budu na půdě, přijďte mě tak za 20 minut odvázat. Sportingu můžu fandit i z ráje.

Reagovat
Hiko

tak rychlé vykopnutí z EL jsem si teda nepředstavoval. ani v tom nejhorším snu.. ještě navíc z takové hratelné skupiny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele