1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2013 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - Dněpr Dněpropetrovsk 2:0

Plány kouče Juande Ramose na opětovné ovládnutí evropské scény se začínají hroutit hned v počátku: jeho Dněpropetrovsk totiž prohrál v basilejském St. Jakob-Parku poměrem 0:2.

Ramos už Evropskou ligu vyhrál dvakrát se Sevillou a případný třetí triumf by jej pozvedl na úroveň současného rekordmana Giovanni Trapattoniho; švýcarský celek však byl proti, a díky brankám Stockera a Strellera z obou poločasů pohodlně zvítězil. Basilej tak pokračuje ve velkém comebacku po úvodních třech skupinových porážkách, zatímco Dněpru nepomohlo ani suverénní zvládnutí těžké skupiny s Neapolí a PSV.

Už po 16 vteřinách přitom mohli hosté vést; do vápna se okamžitě probil Nikola Kalinić a gólman Yann Sommer musel jeho střelu vyrážez mimo tři tyče. Jan Laštůvka si v druhé brance poprvé zachytal po 11 minutách, když vyrážel Stockerovu dělovku z 20 metrů.

O dalších 11 minut později však už nezmohl zhola nic - napodruhé se Stockerovi zadařilo. Asistenci si připsal Adilson Cabral, který domácímu záložníkovi srazil míč hlavou, a ten pak tvrdou ránou nekompromisně propálil českého gólmana - 1:0.

Basilej se po gólu soustředila hlavně na udržení čistého konta a Fabian Schar musel obětavě blokovat Rotaňovu hlavičku, která měla gólové parametry; Sommer poté vychytal jak dvacetimetrovou ránu Jevhena Konopljanky, tak pokus Nascimenta Matheuse.

A tak se ke slovu podruhé dostala Basilej - Sereye Dieho sice ještě v 63. minutě odzbrojil Laštůvka, ale o pouhé dvě minuty později se po Stockerově rohu na bližší tyči prosadil Streller - 2:0. Ukrajinský celek se ještě pokusil alespoň zkorigovat skóre přímým kopem Rotaně, ale Sommer byl dnes nepropustný.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dněpr mě velice překvapil tento rok, taky už aby bylo na čase snad na 6 ty pokus postoupit. Hra Dněpru je hodně pěkná, utočná.v přípravě se jim velice dařilo, kdy vyhjráli všechny zápasy a to hráli poměrně se silnýma týmama ( CFR Cluj , Kazn , Rapid Bukurešt, Fehervar ,Dinamo Moskva , YB Bern ) Možná nebýt Dněpru ,tak Ukrajina nemá takový koefient tento rok. 0-2 Konoplyjanka , Seleznyov . ti dojdou daleko

Reagovat
smazaný uživatel

letos by mohli předvést alespoň něco ve stylu loňského Metalistu. Minimálně... dnes : 1-3

Reagovat
Bayernista18

1 : 2 nebo 1 : 3.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

krasnej kurz na vyhru Dnepru krasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že Dněpr naváže na slušný podzim a odveta se bude hrát "jen z povinnosti". 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:1

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
mastakillah

0:2 Dňepr snad potvrdí formu ze základní skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím moc nepotvrzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnepr si to pekne posral

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle je pro mě celkem velké překvapení, po Plzni asi největší ze včerejších zápasů. čekal bych, že aspoň jeden gól pro naději do odvety Dněpr dá.

Reagovat
Sw!fty

milé překvapení, škoda, že jeden z těchto dvou sympatických týmů budu muset skončit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele