základní skupiny - skupina F
25.10.2012 21:05 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - SSC Neapol 3:1

Jedním ze tří celků v Evropské lize, které po polovině bojů základních skupin zůstávají stoprocentní, je trochu překvapivě i Dněpr Dněpropetrovsk. Ten si po Eindhovenu a Stockholmu vyšlápl také na největšího favorita skupiny F Neapol, jíž porazil 3:1.

Partenopei znovu nenastoupili v plné síle a litovat mohli už po pětašedesáti sekundách, kdy náhradní brankář Rosati poprvé tahal míč ze své sítě. Standardní situace Rotana našla před branku Fedeckého a ten zblízka neměl problém otevřít skóre - 1:0. Hosté z jihu Itálie se pokusili odpovědět, ani Insigne, ani Zuniga ovšem dobře nemířili.

Jinak měl ale navrch ukrajinský celek a pokus Striniće či přímý kop kapitána Rotana nadělaly neapolské defenzivě spoustu starostí. SSC se v závěru probudilo a dokonce dostalo míč do sítě, když Fernández zpracoval pro Insigneho a ten neomylně zakončil, jenže prve jmenovaný stál v ofsajdu. Ve dvaačtyřicáté minutě se tak zahřmělo na druhé straně, když po odvrácené standardce vrátil míč do ohně Fedeckyj a hbitý Matheus hlavičkou zvýšil na 2:0.

Neapol ještě mohla být ráda, že nedohrávala o deseti, protože Fernández si o vyloučení doslova říkal. Nicméně pak favorizované mužstvo posílili obvyklí tahouni Cavani a Pandev, přičemž prve jmenovaný hned ohrozil branku, dosud nudícího se, Jana Laštůvky. Cavani poté neuspěl ještě jednou se svojí hlavičkou, načež v čtyřiašedesáté minutě přišla definitiva. Střídající hráč Dněpru Kalinić se zmocnil míče a ukázkově dotáhl do konce rychlý brejk - 3:0.

Chvíli nato mohli domácí přidat další trefu, zblízka pálil Giuliano a Rosati musel předvést výtečný zákrok. Poté si vzala slovo Neapol a čtvrthodinu před koncem utkání se dočkala čestné trefy, když spolupráci Zúñigy s Cavanim nedovoleně utnul Mazuch a z následné penalty sám uruguayský útočník snížil na 3:1. Hosté poté měli několik dalších pokusů a Laštůvka se například jednou vyznamenal znovu proti Cavanimu, na skóre se ovšem již nic nezměnilo a Neapol tak znovu odjíždí ze zahraniční půdy s tříbrankovou porážkou.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
HullCity

1:0 pokud trenér Neapole udělá to,co v Eidhovenu.

Reagovat
HullCity

Furt se tu píše,jak jsou východní týmy neatraktivní a bla bla bla.A podívejte,Dněpr bez ztráty bodů vládne skupině F!Pokud se neztratí body proti AIK,tak si myslím,že postup je jasná věc.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dnepr vyhraje podle me padne i dost golu tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

zdá se,že nebude hrát Konoplyanka...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je pro me hodne velky otaznik tady maji realne na vyhru skutecne oba tymy, radeji se zdrzim tipovani, ale vzhledem k tomu, ze me sance pripadaji celkem vyrovnane a kurz na hosty je dost vysoky, tipnu jejich vyhru 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
KingMaster13

1:1 Tady za to bude Neapol ráda Dněpr je silný

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

88 a víc si tipnout netroufnu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nuda zápas

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat
10

jestli zase Neapol nastoupí s béčkem (jako že to tak vypadá), tak to dopadne jako v Eindhovenu...

Reagovat
smazaný uživatel

je to trapas

Reagovat
mastakillah

Dalo se to očekávat. Priority jsou bohužel jinde

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
olis

no dnes sa nesmie opakovat to co v holandsku ! verim ze to tak nebude za prve Mazzari urcite vie ake chybi tam boli a pripravil muzstvo aby sa to neopakovalo, za druhe si urcite budu hraci chciet napravit chut po prehratom zapase s Juventusom, moj tip je 0:2.

inak tato pravdepodobna zostava tu je dost mimo: NAPOLI (3-5-1-1): Rosati; Gamberini, Fernandez, Aronica; Mesto, Berhami, Donadel, Dzemaili, Dossena; Insigne; Vargas. All. Mazzarri.

Forza Napoli !

Reagovat
didosh

též doufám že to nebude takový propadák jako s PSV kde jsem čekal jasnou dvojku(sem kritik Holandské ligy ) Myslím si že Dněpr je ještě malinko víš než právě ten Eindhoven ale dnes to doufám vezmem zodpovědnějc a nastartujem tažení za pohárem... Napoli,Napolí,Napolí....

Reagovat
olis

ty fandis Neapolu ? tvoj nick tu vidim snad prvy krat

Reagovat
Yanek

Pokud vím, tak didosh je Rossonero.

Reagovat
olis

Zuniga bude dnes pravdepodobne v strede pola , som zvedavy ako to zvladne ale verim mu

Reagovat
M11

zase zadelano na ostudu

Reagovat
olis

uz sa stalo

Reagovat
SqueeZy

co tam předvádíte kua? I Udine válí.. to zas bude keců

Reagovat
Pettirosso

to bylo keců, jak je ta prohra s Juve ještě víc nabudí a posílí

Reagovat
mastakillah

asi ti uchází podstata toho, že jak vidno tak neapol na EL z vysoka kašle

Reagovat
smazaný uživatel

Dněpr hraje zatím vcelku suveréně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

"zapas som nevidel, tak ci tak, taketo zapasy sa vyhravat v LM musia, skoda ze tam nepostupil Neapol to by hned inak vypadalo"

Reagovat
olis

Reagovat
blaugrana

Takže Neapol o5 potvrdil, ako moc na saláme El má. Nabudúce už proti nim podám.

Reagovat
Elliasson

Jojo, Evropská liga bude pořád plná překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele