1/16 finále - odvety
21.02.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - FC Basilej 1:1

Fotbalisté švýcarské Basileje se nakonec postarali o velký úspěch a postupují již do šestnáctky nejlepších v evropské lize. Po úvodním překvapivém vítězství proti favorizovanému ukrajinskému celku, který s přehledem zvítězil ve své skupině, uhráli cennou remízu na půdě Dněpru a postupuje do osmifinále, kde vyzve vítěze souboje Zenit Petrohrad - Liverpool. Dněpr se sice dostal do vedení, avšak hosté ihned srovnali a pohřbili naděje soupeře.

Basilej vyhrála v prvním utkání 2:0 a nyní na ukrajinské půdě byl k vidění velmi zajímavý průběh. Rozhodčí udělil hned dvě červené karty a navíc se urodilo mnoho šancí. Hned v 6. minutě se hosté málem dostali do vedení, když se Salah vyhnul ofsajdové pozici a překonal Laštůvku, jenže nakonec mířil těsně mimo. Ihned na to zahrál hostující Stocker rohový kop, jenže obrana společně s Laštůvkou si nakonec dokázala poradit.

Domácí se probudili po čtvrt hodině hry, ale po přihrávce Giuliana pálil Matheus pouze do boční sítě. Stejný osud potkal také Zozulju, který z jasné pozice pálil jen do boční sítě. Domácí pokračovali v tlaku a deset minut před koncem měl šanci Konopljanka, avšak po jeho střele vyrazil brankář Sommer míč před sebe a s následnou dorážkou neuspěl Manzjuk. Konopljanka se poté ocitl v další příležitosti, ale svým centrem nikoho nenašel.

V poslední minutě se ocitl v obrovské šanci Jevhen Selezňov, jenže z necelých šesti metrů nepochopitelně přestřelil branku. Dněpr si zkomplikoval situaci krátce po hodině hry, viníkem byl Nikola Kalinič, který pobyl na hřišti deset minut. Ten trefil rukou do obličeje protihráče a šel do sprch. Domácím svitla naděje v 75. minutě, kdy proti střele Zozuljy zasáhl rukou Fabian Frei a uviděl taktéž červenou kartu. Následný pokutový kop s přehledem proměnil Selezňov.

Nicméně švýcarský celek dostal stejnou výhodu deset minut před koncem. Ještě předtím spálil obrovskou příležitost znovu Selezňov, který z jasné pozice pálil těsně vedle, pak ale Zozulja ve vápně fauloval Stockera a pokutový kop na druhé straně proměnil Fabian Schär - 1:1. Pět minut před koncem ještě tvrdě vypálil Konopljanka, brankář Sommer ale skvěle vyrazil a výsledek utkání se již v dalším průběhu neměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnepr vyhra 2:1 a vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Veselac

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

o tom , že Dněpropetrovsk vyhraje, o tom nepochybuju, ale spíš se bojím jakým skorem. škoda že nedali aspon jeden gol Takový zápas ze Zenitem by se mě hodně líbil, což bych aj jel se podivat

věřím že to bude 3-0 nebo 2-0 a po prodloužení to vyjde.

Reagovat
HullCity

Také jim věřím a souhlasím s tím,že venku měli dát minimálně jednoho gola...podle mě to bude 2:0 a po penaltách 4:2.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám v tom samém.

Reagovat
KingMaster13

Hoši mohlo by vám to vyjít Dněpropetrovsk mě letos v pohárech uplně uchvátil nemyslel jsem si že jsou na Ukrajině krom Dynama a Šachťaru ještě nějaké konkurenceschopné kluby a byl jsem vyveden do omylu Snad 2:0 a na penalty Dněpr

Reagovat
smazaný uživatel

kluci dejte si spousty palcu, ale Basilej vyhraje i odvetu

Reagovat
KingMaster13

a náš rejpal No výhru Basileje bych teda nevsadil ani náhodou ale na postup mají zaděláno uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

kolik chybelo?

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Milan.B

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak mohl Dněpr vypadnout!Ze všech UKR týmu co byli v osmifinále jsem nejvíc věřil Dněpru.Zase jsme si jednou zkazili poháry!

Reagovat
smazaný uživatel

My Češi no!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si guma...

Reagovat
Pharrell

Basilej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele