základní skupiny - skupina B, 5. kolo
30.11.2011 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kodań zažívá další zklamání, musí se rozloučit i s Evropskou ligou

Ač to vypadalo na jednoznačnou záležitost, tak tomu nakonec rozhodně nebylo. Poltava byla silné Kodani vyrovnaným soupeřem a nakonec může být FC ještě ráda, že si z Ukrajiny odváží alespoň bod, i když ani ten z jejího pohledu nic neřeší.

Dánský šampión začal hodně aktivně a od začátku držel soupeře pod tlakem. Hráči Kodaně pálili na Velyčkovu branku jednu ránu za druhou, dlouho však nemohli propálit pozorný obranný val, který odolával všem nájezdům. A nechybělo moc a mohlo být pro hosty ještě hůře, Januziho střelu ovšem dokázal zlikvidovat Wiland.

Poté se neujal ani volný přímý kop Grindheima, rána Claudemira potom mířila mimo branku a pokus Dioufa si pro změnu pohlídal Velyčko. Nejnebezpečnější ze všeho ale byla opět na opačné straně rána Bezuse, po které se musel strážce hostující svatyně pořádně ohánět. Potom už na sebe upozornil jen N'Doye a to hned dvakrát, pokaždé v opačném světle.

Nejprve si senegalský střelec tečoval do vlastní branky centr Kryvošejenka - 1:0. Hned vzápětí si však sám sjednal nápravu, když se z dálky opřel z klidové polohy do míče a parádní střelou nedal Velyčkovi tu nejmenší šanci zasáhnout - 1:1. Ještě v závěru první půle mohl otočit skóre Santin, ovšem stejně jako Kryvošejenko na druhé straně neuspěl.

Po obrátce se už tempo hry zklidnilo, i tak ale byli k vidění zajímavé akce na obou stranách. Za domácí to zkoušel aktivní Bezus, pálil však nepřesně. O nic lépe si ale nevedl ani střídající Vingaard. Na straně Vorskly rozehrával během krátké doby hned dvě standardní situace Markosi, ani jednu se mu však z nadějné pozice nepodařilo přetavit v branku.

Poltava ovšem vůbec zdaleka nepůsobila jako celek, který z dosavadních zápasů získal pouhé dva body, naopak byla to právě ona, kdo po většinu utkání sahal po třech bodech. To se snažil potvrdit i střídající Oberemko, ani jednou ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. I v samém závěry, kralovali oba brankáři, a tak jsme se již žádné další změny nedočkali.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kodaň živý šance na postup, Poltavě už o nic nejde, sice je nyní Kodaň z formy, ale bude tlačit 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem o víkendu na zápas Kodaně s posledním Koge a chtělo se mi zvracet. Zápas teda vůbec nepřipomínal zápas dánského giganta s trpaslíkem. Tipuju dneska remizu 1.1

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé Poltava,už dala do ukr koeficientu víc bodů jak Šachtar Doněck!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele