základní skupiny - skupina E, 3. kolo
20.10.2011 21:05 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Stoke City - Maccabi Tel-Aviv 3:0

Stoke City se výrazně přiblížilo postupu mezi dvaatřicítku nejlepších a v tuto chvíli to vypadá, že doplní početnou anglickou kolonii i v jarních bojích evropských soutěží. Stoke totiž doma s přehledem zdolalo izraelské Maccabi Tel Aviv poměrem 3:0 a na čele tabulky se hřeje se sedmi body na kontě, pokud navíc dokáže zvítězit i odvetě bna izraelské půdě, tak ho postup do dalších bojů na pětadevadesát procent nemine.

To ovšem Maccabi nesmí dopustit, pokud chce reálně myslet na úspěch. Maccabi totiž získalo pouhý jediný bod s ukrajinským Dynamem Kyjev a jinak vyšlo naprázdno, domácí prohra s anglickým celkem by mohla znamenat definitivní konec šancí na postup ze skupiny. Na půdě Stoke hosté nezvládli především úvodní půlhodinu, kdy inkasovali všechny tři trefy a ve zbývajícím průběhu na dobře organizovanou hru soupeře nic nevymysleli.

První trefu zaznamenal už ve 12. minutě Kenwyne Jones a pořádně nalomil psychiku soupeře. Ten hrál poprvé po měsíčním zranění kolene a hned se ukázal v tom nejlepším světle. Domácí tlačili od začátku a už před první trefou měli velké příležitosti, uchytila se ale až ta po rohovém kopu Deana Whiteheada, Jones byl se zakončením nekompromisní. O dvanáct minut později zvyšoval stav Cameron Jerome.

Ten se po nádherném přímém volném kopu Matthew Etheringtona z pravé strany ocitl před prázdnou brankou a stačilo balón dorazit do sítě.. A ve 32. minutě stanovil konečný výsledek zápasu Ryan Shottono, když po přihrávce Jonese, který se ocitl úplně osamocen v tváří tvář gólmanovi Guy Haimovovi, zakončoval do prázdné svatyně, Jones si totiž už v tak velice nadějné možnosti vybral ještě o něco lépe stojícího spoluhráče.

Komplikace pro domácí mohli nastat na konci úvodního dějství, kdy střelec druhé branky Jerome obdržel během devíti minut dvě žluté karty a ve 43. minutě se musel pakovat do kabin, zbytečně rukou totiž přidržel po předchozí žluté kartě Yoava Ziva. Jenže počet sil byl deset minut po pauze srovnán, červenou kartu dostal také frustrovaný Ziv. Ten se totiž nebál nakopnout Shottona a o výsledku tak bylo rozhodnuto, hosté neměli síly ani na snížení.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke doma umí a s Maccabi si poradí. Tip 2:0

Reagovat
vanGomm

Ono na svém stadionu Stoke hraje kvalitně.Nedávno pěkně potrápili i Manch.U. (1:1).Takže to vidím také za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je doma výborné + Maccabi je nejslabší celek skupiny = 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Britannia Stadium je v poslední době pevnost + nejhlučnější fanoušci v Anglii + forma = 2:0.

Hrčíři

Reagovat
smazaný uživatel

Forma stoke + domácí prostředí 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 po standartce

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro stoke

Reagovat
Kaze

Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

po pravdě když takové týmy jako Stoke nebo Birmingham a Fulham dokážou vyhrávat zápasy v Evropské lize, tak si lidi snad konečně uvědomí jak kvalitní je anglická liga, to žže vyhrává big4, tottenham, m. city to je jasné ale když vyhrávají i takovéto týmy tak to podle mě ze všeho nejvíc svědčí o té kvalitě, přeju všem anglickým týmům hodně úspěchu, protože je to prostě nejlepší liga na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele