základní skupiny - skupina L, 3. kolo
20.10.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
UPC-Arena, Graz

Reportáž

SK Sturm Graz - RSC Anderlecht 0:2

Anderlecht s přehledem zvítězil v Grazu a připsal si na své konto další tři body, díky kterým tak potvrdil své vedoucí postavení ve skupině. Postupové plány Sturmu tak dostali vážnou trhlinu.

Anderlecht začal skvěle, již ve třetí minutě mohl otevřít skóre Biglia, jeho pokus však zblokoval pohotový Dudić. Svěřenci Ariela Jacobse měli i v dalším průběhu herně navrch. Ve třinácté minutě měl na kopačkách velkou příležitost Gillet, jeho střela se však do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešla.

O chvíli později poprvé výrazněji zahrozili i domácí. Z velké dálky se do míče opřel Szabics, jeho projektil ale těsně minul levou tyč Protovi svatyně. Šanci měl i nejlepší střelec RSC Suárez, jeho ránu ale stihla opět zastavit poslední záchrana jménem Dudić.

Těsně před odchodem do kabin potom hosté ještě více přitlačili na pilu. Volný přímý kop rozehrál Biglia, na centr si nejvýše vyskočil Mbokani, jeho pokus se však do vytyčeného prostoru nevešel. Zpoza vápna se ještě odhodlal ke střele Suárez, jeho rána se ale stala pro Čavlinu vděčným soustem.

Ihned po začátku druhého dějství mohl přijít pro anderlechtské nečekaný šok. Ke střele se z vápna dostal Wolf, jeho střela ale trefila pouze dobře pozičně postaveného Safariho. Odpověď si nachystal Weber, jeho dalekonosný pokus však Proto za svá záda nepustil. Stejně dopadl o chvíli později z podobné vzdálenosti i Bodul.

Hostující snaha ale své ovoce přece jen přinesla. Psala se 66. minuta, Mbokani našel křižným pasem na zadní tyči Gilleta, který střelou do prázdné branky otevřel skóre - 0:1. Další ránu dostal Sturm o dvě minuty později. Druhou žlutou kartu viděl za hloupý faul Burgstaller a musel tak hřiště předčasně opustit.

Anderlecht přesilovku téměř okamžitě využil. Mbokani potáhl balón a potom další skvěle načasovanou přihrávkou našel tentokrát pro změnu Suáreze, který se s ničím nepáral a chladnokrevně zakončil - 0:2. V závěru už se nic zajímavého nestalo, Sturm si tak na své konto připisuje druhou porážku.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

"...kdo je opravdovým vládcem JupiTer League."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele