1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2012 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - RSC Anderlecht 1:0

Fotbalisté Alkmaaru uštědřili belgickému soupeři vůbec první porážku v Evropské lize v letošním ročníku. Anderlecht totiž v osmi zápasech sedmkrát zvítězil a jen jednou remizoval, nyní byl ovšem na soupeře krátký. Nicméně v domácím prostředí ještě určitě Anderlecht bude mít šanci na postup, jednogólové manko se dá v pohodě stáhnout. O jedinou branku se domácí postarali deset minut před poločasovou přestávkou.

Po úvodní nevýrazné půlhodině se začaly rodit alespoň mírné šance. Anderlecht v tomto zápase nepůsobil dojmem celku, který řádí v defenzívě soupeře a nyní se do vyložených šancí příliš nedostal. Hned první vážnější akce zápasu skončila jedinou brankou. Na levém křídle se uvolnil Simon Poulsen a poslal centr do vápna, kde z dvanácti metrů napřáhl mladíček Adam Maher a umístěnou střelou k tyči rozjásal AZ Stadion.

V samém závěru poločasu se ještě skóre mohlo měnit dvakrát. Na levé straně opět skvěle zapracoval Poulsen a poslal přihrávku na tradičního ostrostřelce Bretta Holmana, který ovšem minul horní tyčku o pár decimetrů. V nastavení úvodního dějství se prodral obranou Anderlechtu Roy Beerens, předložil přihrávku před volnou klec, jenže Charlisonovi Benschopovi a Maherovi chyběl k zakončení důležitý jeden krok.

Druhý poločas opět příliš zajímavý nebyl a oba celky se soustředily hlavně na defenzívu, přiostřilo se však především v závěrečné desetiminutovce. Po hodině hry stojí za zmínku zblokovaná rána Maartena Martense, největší šance hostů se zrodila v 82. minutě. Po měkoučkém centru z pravé strany hlavičkoval zcela volný Guillaume Gillet, jenže pouze do rukavic Estebana Alvarada.

V závěrečných deseti minutách sudí udělil hned čtyři žluté karty a Alkmaar ještě mohl navýšit skóre dvě minuty před koncem zápasu. Dlouholetý hráč belgického celku hájící nyní barvy Alkmaaaru Martens prošel až na hranici vápna a vypálil po zemi, gólman Silvio Proto ale dobře míč vyboxoval a stav zápasu se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 AZ umí zahrát + je doma .... Anderlecht podle výkonů v domácí lize taky + můžou překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

dávám + 2,5 oba mají formu

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht výhra

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 AZ nepredvadi ani zdaleko to co ted Anderlecht, dukazem je i posledni ligovej zapas kdy vybrali doma velice silnej Standard

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 bude to padat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele