1/16 finále - odvety
24.02.2011 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - BSC Young Boys 3:1

Zenit Petrohrad zvládl důležité odvetné utkání na domácí půdě a porazil švýcarský Young Boys o více jak dvě branky a může se radovat z postupu do další části Evropské ligy díky vítězství 3:1.

Začátek utkání připomínal spíše první duel této série. Iniciativa byla převážně na kopačkách švýcarského celku. Ten se dostával do zajímavých šancí. První šanci si připsal Ammar Jemal, který se postavil k celkem zajímavému přímému kopu. Jeho technický pokus byl natolik přesný, že ani domácí brankář Viacheslav Malafeev nevěděl jak s ním naložit a hosté šli překvapivě do vedení.

V té době však domácím zazvonil budíček. Celý tým začal šlapat jako hodinky a hostující celek se dostával pod tlak. Young Boys se však dokázali dobře bránit a Zenit nevěděl jak na konsolidovanou obranu vyzrát. To se povedlo až ve 41. minutě a to díky přesnému pasu Romana Shirokova, který našel nabíhajícího Danka Lazoviče. ten neměl se zakončením sebemenší problém a vyrovnání bylo na světě.

Druhý poločas musel tedy rozhodnout, zda Zenit bude či nebude bojovat v dalších částech Evropské ligy. Domácí se do plnění úkolu pustili po hlavě a již v 52. minutě si dokázali vypracovat brankovou příležitost. Igor Denisov se perfektně uvolnil a skvělým centrem vyslal Sergeie Semaka, který díky pohotovému zakončení poslal domácí do vedení 2:1.

Zenit byl v tu chvíli na koni a do prodloužení se mu rozhodně nechtělo. Do karet hrálo domácímu celku nejenom vedení a domácí publikum, ale také dvanáctistupňový mráz, který v Petrohradu panoval.

Do konce utkání zbývalo něco málo přes deset minut, přesněji běžela 76. minuta a Zenit si vypracovával ohromný tlak. Ten dokázal také využít, když se ve skrumáži těl dokázal nejlépe zorientovat domácí Roman Shirokov a tvrdou ranou propálil vše co mu stálo v cestě. Zenit rázem držel postupovou pozici a do konce utkání si ji nenechal vzít.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
PePiG7

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:1 po prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1, 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

nerekl bych jasna jedna...ale mrazive pocasi bude vyhodoy pro domaci urcite....Bern bude mit hard time dat vubec gol..vydrene 1:0..nicmene pral bych postup svycarum

Reagovat
FC Porto FC

bude to haluz 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

holomajzna a 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cau nevíte nejakou stranku na netu kde bych se na to mohl kouknout ?

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

gooool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele