základní skupiny - skupina G
30.09.2010 19:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - AEK Atény 4:2

Zenit Petrohrad vyhrál i své druhé utkání v základní skupině Evropské ligy. Na stadionu Petrovskij Pitěrci porazili AEK Atény 4:2. Hrdinou utkání se stal Srb Danko Lazovič, který dvě branky dal a připsal si i gólovou asistenci.

Lépe se Zenitu nemohl úvod vydařit, už v 1. minutě minutě dorážel střelu Bystrova do sítě Slovák Tomáš Hubočan a ruský celek vedl 1:0. Zenit byl v euforii a zanedlouho přidal druhou brankou, ve 14. minutě na rohový kop nejvýše ze všech vyskočil a hlavičku umístil do rohu branky svého bývalého týmu.

Domácí se vedení 2:0 nechali uspokojit a prosazovat se začali fotbalisté AEK Atény, ale útočník Djebbour byl v šancích v obou případech nepřesný. Lépe si však vedl jeho spoluhráč Nikos Liberopoulos, krásou střelou z dvaceti metrů snížil na 1:2.

Plány Řeků na bodový zisk z Petrohradu čtyři minut před odchodem do kabin výrazně zkomplikoval Nasuti, který zastavil nedovoleným zákrokem záložníka Zenitu Vladimira Bystrova, sudí nařídil penaltu a Argentinec byl vyloučen. Hráči AEK Atény bouřlivě protestovali, ale zbytečně. Penaltu Srb Lazovič proměnil a zvýšil na 3:1 pro Zenit.

Po přestávce Zenit využil početní převahy a znovu u toho byl Lazovič, srbský reprezentant v 57. minutě po individuální akci přidal čtvrtou branku Petrohradu. Po brance Lazoviče se už utkání hrálo jen z povinnosti. V 83. minutě uzavřel účet utkání AEK na konečných 4:2, penaltový zákrok Malafejeva na Diopa proměnil v branku Kafes.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zenit asi urcite vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
jewix

Viděl jsem teď sestřih z posledního zápasu Zenitu doma proti Saturnu.Kurnik to je útok - doufám, že AEK uhrají alespoň bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych si to pral,ale nevim nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 1.25 AEK tak slabi určitě nejsou 1pol x

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

za ten kurs se nevyplaci to davat...as tip 1 ale vubec bych Ateny nepodcenoval

Reagovat
REPLIKATOR

Zenit vyhraje 1:0 (Kerzhakov)

Reagovat
smazaný uživatel

nj nebudme naivky, holt výhra zenitu se čekala...ale aténští se bili jako lvi i v 10 téměř 50 minut a to se cení!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele