základní skupiny - skupina B
30.09.2010 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Rosenborg BK - Aris Soluň 2:1

Ve skupině B byl k vidění zápas mezi domácím Rosenborgem Trondheim a hosty ze Soluni. Ve velmi vyrovnaném utkání nakonec Rosenborg vybojoval tři body za vítězství 2:1. Vítězný gól vstřelil v 68. minutě Rade Prica. Rosenborg si tak připsal první tři body do tabulky skupiny.

První zápas Rosenborgu nevyšel, když prohrál vysoko na hřišti Leverkusenu, a tak měl proti Arisu co dohánět. Ten naopak v prvním utkání překvapivě doma přehrál Atlético. Po vzájemném zápase však oba týmy mají shodně tři body. Rosenborg doma zaslouženě zvítězil a v tabulce se posunul na třetí místo.

Už v 8. minutě zahrozili poprvé domácí, konkrétně Morten Moldskred, který svůj pokus hlavou poslal smolně pouze do zad bránícího obránce. Šanci ke vstřelení gólu měli domácí i o několik minut později. Rade Prica po parádní kombinaci ve středu hřiště napřáhl a jeho střela jen těsně minula levou tyč branky hostí.

Rosenborg byl v prvním dějství jednoznačně lepším týmem a o další pokus se postaral Steffen Iversen, ale i on neměl ideálně seřízena mířidla. Na gól si tak domácí fanoušci museli počkat až do 37. minuty a postaral se o něj Morten Molskred, který si naběhl na kolmici Mikaela Dorsina a podél gólmana poslal domácí do vedení.

Trondheim se však z vedení neradoval příliš dlouho. Ještě do poločasu, konkrétně ve 43. minutě, se podařilo Soluni vyrovnat. Javito se uvolnil na pravé straně a nacentroval před bránu na úplně osamoceného Carlose Ruize, který neměl problém zasunout balón do poloodkryté branky - 1:1. Za tohoto vyrovnaného stavu se šlo také do kabin.

Rosenborg vběhl do druhého poločasu s jediným cílem. Vstřelit druhý gól a zvítězit. To se domácím po velmi nevýrazném úvodu poločasu povedlo v 68. minutě. Mikael Dorsin nacentroval z levé strany před branku a Rade Prica hlavou uklidil míč podruhé do branky - 2:1. I nadále byli aktivnější domácí. Další pokus šel z kopačky střelce prvního gólu Moldskreda, ale tentokrát byl gólman Sifakis stoprocentně připravený.

Poté přišlo na řadu několik střídání a také velká šance Arisu, kterou spálil Javito. Ten se řítil na gólmana Orlunda sám mezi dvěma obránci, ale nestihl zakončit. V samém závěru utkání už Trondheim pouze bránil a většina soluňských akcí končila právě na koncentrované obraně domácích. K vidění už tak nebylo nic zajímavějšího a domácí jednobrankové vedení udrželi až do konce.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
jewix

Já zde žádám boha války, po Atleticu, o další fotbalové překvapení 1-2!

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by

Reagovat
Aris1914

taky bych se nezlobil kdyby přišla z Olympu nějaká ta "materiální" pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ty uvozovky?To je prece jasna vec .

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1 Trondheim se vrací do pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

Rosenborg by mel doma vyhrat..tip 1....1:0

Reagovat
Hiko

Hlavně tři body, Troillongan! 3:1 a budu spokojen

Reagovat
Aris1914

no, co se dá dělat, za 3 týdny přijede leverkusen s míšou ballackem, tak snad kromě krásných soluňských památek uvidí i tři fíky ve svojí brance.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele