základní skupiny - skupina A
16.12.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Lech Poznań 0:1

V utkání, ve kterém byl v prvním poločase jasně lepší domácí Salzburg, přišel jako blesk z čistého nebe gól Poznaně, který rozhodl o celém průběhu utkání. Polské překvapení si tak z Rakouska odváží tři body.

Ani jednomu z mužstev už prakticky o nic nešlo. Domácí Salzburg byl poslední ve skupině, zatímco Poznaň se mohla už předčasně radovat z překvapivého postupu. I přesto však do utkání vstoupil mnohem aktivněji domácí Salzburg, který hnán svými diváky chtěl v letošní pohárové Evropě oslavit poslední vítězství.

Dvěma povedenými pokusy se hned prezentoval záložník Cziommer, ale hostující brankář Kotorowski byl vždy na svém místě a připraven zakročit. Salzburg svého soupeře tlačil prakticky až k jeho brance, ale u pokutového území chyběla domácím fotbalistům především přesnost, a tak většina jejich akcí končila právě kolem tohoto území.

Po půlhodině hry zaútočili z ničeho nic také hosté z Poznaně. Peszko našel dobrou přihrávkou Stiliče a ten nekompromisním zakončením na hranici malého vápna překonal Walkeho - 0:1. Pro domácí to byl hodně velký šok, jelikož do této chvíle byli mnohem lepší.

Do šaten se i tak šlo za jednobrankového vedení polského týmu. Do druhého poločasu vstoupil úplně jiný Salzburg. Tenhle totiž vůbec nechtěl útočit, jeho hráči se nenabízeli pohybem, ztráceli spoustu míčů, a tak pro Poznaň nebylo vůbec těžké si jednobrankový náskok hlídat.

Celý druhý poločas byl ve znamení hodně defenzivních taktik. Když už se jedno z mužstev pokusilo předvést něco dopředu, ztroskotala jeho rozehrávka většinou na nepřesnostech, dobře presujícím soupeři nebo zbytečné ztrátě míče. Do konce utkání už se nic výrazného nestalo, a tak se Poznaň v posledním utkání základních Evropské ligy může radovat z vítězství 1:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
Losinho

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

a Juve porazí City, Lech pujde z prvního místa a dostane Spartu

Reagovat
Losinho

Zatim to vychází.

Reagovat
cristiano.K.

jedem salzburg 1:0 v horším případě bezbranková remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele