základní skupiny - skupina D
02.12.2010 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PAOK Soluň - Club Bruggy 1:1

O postup ze skupiny D stále bojují ještě tři celky. Mezi nimi je také PAOK Soluň, která v rámci pátého kola doma remizovala s Bruggami 1:1 a zkomplikovala si tak cestu za postupem. Pokud však v posledním zápase neprohraje na hřišti Dinama Záhřeb, může se z postupu radovat. Soluň ztratila vítězství proti Bruggám v poslední minutě zápasu, kdy vyrovnával Scepović.

PAOK Soluň od samého úvodu utkání začalo ukazovat, že to s postupem ze skupiny myslí vážně a odvážně se vrhlo do ofenzivy. Velmi aktivní byl zejména záložník Vieirinha, který neustále zaměstnával obranu Brugg. Už v 11. minutě se poprvé prohnal po levé straně a z úhlu se zastřeloval tentokrát zatím pouze nad branku.

O pět minut později si vyměnil balón s Ivićem a znovu z toho byla zajímavá příležitost pro domácí, ale obrana belgického celku na poslední chvíli dokázala zasáhnout. Ve 25. minutě už však hosté nic dělat nemohli. Vieirinha inkasoval přesnou přihrávku od útočníka Salpingidise a nechytatelnou střelou k tyči poslal domácí do vedení 1:0.

Jediný pokus o střelu na straně hostujících fotbalistů vyslal Karel Geraerts, ale ta neměla ani tvrdost ani přesnost, a tak nemohla ohrozit domácí branku. V závěru poločasu ještě zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Dimitrios Salpingidis, ale jeho střelu vykryla dobře postavená obrana. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení domácích v poměru 1:0.

Druhá půle byla na šance ještě chudší než ta první a vyznačovala se spíše defenzivní taktikou domácího mužstva. Bruggy k tomu přidali svou nemohoucnost v přechodu přes střed hřiště a vznikl z toho velmi nezajímavý druhý poločas.

Na začátku druhého poločasu střílel z dobrých pětadvaceti metrů van der Heyden a to bylo na dlouhou dobu vše zajímavé, co bylo na hřišti k vidění. Poté přišlo na řadu také několik střídání a další šance přišla až v 63. minutě. Domácí Salpingidis se uvolnil na hranici pokutového území a střelou přes obránce trefil tyč branky hostí.

I přes koncentrovanou obranu domácích se přeci jen Bruggy do jedné šance propracovali. Stefan Scepović si naběhl na centr Vermeulena a svou hlavou ve vyložené příležitosti minul branku domácích. Při této příležitosti si domácí obecenstvo velmi oddychlo, protože se jednalo o stoprocentní šanci.

Závěr zápasu však hráli domácí velmi pasivně a tak trest nakonec zákonitě přišel. V 89. minutě si naskočil tentokrát na centr Perisiće znovu Scepović a tentokrát napravil své zaváhání z předchozí situace a vyrovnal na 1:1. Ani jeden z týmů už nestihl na tento gól nijak výrazně zareagovat a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
jewix

PAOK pro tři body a příblížení se k postupu do jarní fáze EL. 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak,tady proste nic jineho neberu,PAME PAOK!!!

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že PAOK potvrdí pozici ve skupině a vykročí za postupem, tipuju letos obligátní 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufam

Reagovat
smazaný uživatel

dalsie prekvapenie vecera,hostia hraju o vsetko a vyhraju tip2

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamani,doma se musi vyhravat!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele