základní skupiny - skupina H
04.11.2010 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Odense Boldklub - BSC Young Boys 2:0

Odense získává první body v letošní Evropské lize a stahuje tak náskok svého čtvrtečního soupeře na rozdíl tří bodů. Young Boys si přes druhou porážku drží druhé postupové místo za jistým účastníkem vyřazovacích bojů Stuttgartem.

Dánové vzali otěže hry do svých rukou od prvních chvil zápasu. V páté a šesté minutě ještě skončily střely Johanssona a Absalonsena na obětavém Sutterovi, respektive Nefovi. Mezi třemi tyčemi neskončila ani střela ze šestnácti metrů od Petera Utaky.

Po dvanácti minutách ale poslal domácí do vedení Hans Henrik Andreasen, který přetavil centr z pravé strany od Chrise Sorensena k přesné trefě pravou nohou do horního rohu Burkiovy branky.

Brankář švýcarského týmu tak poprvé zasáhl až při nebezpečné hlavičce Andreasena z jednadvacáté minuty. To po pokusu Utaky z jedenácti metrů se mohl pouze poohlédnout, letěl nad břevno. Neproměněné šance mohl potrestat Lulic ve 34. minutě, kdyby hlavičkou trefil branku, a ve 37. minutě Regazzoni, jehož střelu z hloubi vápna zlikvidoval při prvním zákroku Roy Carroll.

Pět minut před koncem první půle se ani do třetice neprosadil Utaka, který zblízka ztroskotal na dobrém zákroku Romana Burkiho. Jenže gól nevstřelili ani hostující Doubai a Costanzo, kteří takměř z identického místa za vápnem mířili příliš vysoko.

Burki si sice poradil i se čtvrtou střelou Utaky, která přišla jedenáct minut po začátku druhé půle z velké blízkosti, ale po hodině hry musel tahat míč ze sítě podruhé. Xavier Hochstrasser fauloval Absalonsena a k přímému kopu se postavil Hans Henrik Andreasen, aby dobrou palebnou pozici proměnil v gól do levého horního rohu.

Hráči Bernu sice byli mírně lepší, jejich ofenzíva však postrádala byť jediný mléčný zub. To domácí ještě dvakrát vystrčili své tesáky, nicméně s Absalonsenem si poradil Burki a sedm minut před koncem netrefil bránu Gislason.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

obe muzstva daji gol...muj tip X...1:1

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
Veselac

zkusím dvojku 0:1

Reagovat
Marv

Tohle by mohla byt dobra podivana se spoustou golu.. jinak to muze dopadnout jakkoliv

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele