základní skupiny - skupina G
04.11.2010 21:05 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Poljud, Split

Reportáž

Zenit má po výhře v Hajduku jistotu postupu

Fotbalisté Zenitu Petrohrad zůstávají v tabulce skupiny G stoprocentní a s jistotou postupují do další fáze. Body mu nedokázal sebrat ani chorvatský Hajduk Split, ačkoli se o to v poslední třetině zápasu hodně snažil. Jenže dohánět třígólový deficit by nebylo snadné proti nikomu. Hajduk nakonec dokázal jenom snížit na konečných 2:3.

V 9. minutě levačkou vystřelil domácí Strinič na gólmana Malafejeva, ten mu však jeho pokus vytěsnil. Od té doby ovšem iniciativu hry úplně převzali hosté. Meira hlavičkoval jen těsně nad břevno, Aňukov se dokonce během dvou minut dostal do dvou vyložených šancí. Měl ale obrovskou smůlu v koncovce - v prvém případě napálil horní brankovou konstrukci, ve druhém pravou tyčku.

I Hajduk někdy vystrčil růžky ven, třeba Tomasovova rána nebyla vůbec špatná, nicméně Malafejev dokázal balón kolem tyče vytěsnit do zámezí. Ve 31. minutě už Zenit otevřel skóre. Rohový kop Rosiny doplachtil přes několik tečí k Ionovi, jenž dělovkou propálil Subašiče. Chorvatský brankář přitom musel ještě do poločasu likvidovat střely Husztiho a Rosiny.

Těsně po obrátce už to bylo 2:0 pro ruský celek. Buljat ve vápně ve skluzu trochu zavadil o Bucharova a sudí González nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Huszti. A za další čtyři minuty se zrodila další penalta, Hajduk si totiž znovu ve vápně nepočínal nijak čistě. Rosina jí sice neproměnil, jenže Subašič míč vyrazil jen před exekutora, který ho napodruhé usměrnil do brány.

Stadion Poljud ale náhle ožil. V 69. minutě si totiž po centru Striniče zpracoval balón na levačku Ljubičič a z vápna levačkou z voleje pěkně rozvlnil síť. A v 81. minutě domácí ucítili ještě šanci, že by mohli třeba vyrovnat. Na Malocův centr nedosáhl Malafejev a na zadní tyči ho upravil z první za brankovou čáru Vukušič. Ve zbývajícím čase ovšem Hajduk už další branku nepřidal, a tak se s domácím publikem i přes statečný výkon loučil porážkou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra hostu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

pokud zenit neprijede do chorvatska s beckem tak 0:2 jinak 1:1

Reagovat
Veselac

zenit přijede s béčkem...takže můj tip neprohra domácích , nevěřim že zenit počtvrté vyhraje.....

Reagovat
Marv

Zenit potvrdi sve postaveni ve skupine i kdyz to ve Splitu nebude mit jednoduche

1:2 (na tiketu davam tip dvojita sance 2-2)

Reagovat
božský John

Zápasu se účastní i český fans...jmenovitě trevor a KerzakOv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že vyhraje Hajduk, protože to chcu ab postoupili, Zenit už ma postup prakticky jistý, doma brusel porazíme v poho.. a jinak toto jsou mo je dva nejoblíbenější kluby od mala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele