základní skupiny - skupina G
30.09.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Poljud, Split

Reportáž

Hajduk Split - RSC Anderlecht 1:0

Špatné výsledky Anderlechtu v pohárové Evropě mají další pokračovaní. Tentokrát si však Belgičané připsali skutečně velmi krutou porážku. Jediný gól v jejich vzájemném střetnutí s Hajdukem Split totiž vstřelil Vukušič až v páté minutě nastavení!

Minimálně českým fanouškům ale musel zápas udělat radost. V základní sestavě Anderlechtu se objevila hned trojice krajanů. Ve stoperské dvojice se představil Ondřej Mazuch, v záloze naopak nastoupili Jan Polák a Lukáš Mareček.

Bohužel už úvodní minuty značně ukázaly, v jakém stylu se bude utkání vyvíjet. Na hřišti se udála řada faulů, ale ani jeden tým nenašel pořádný způsob, jak otestovat kvality brankáře soupeře. Zhruba až po patnácti minutách hry přinesl trochu vzruchu do hry Ljubičič, který pálil jen těsně nad.

Anderlecht sice dokázal okamžitě odpovědět, ovšem Boussoufa na gólmana Subašiče nevyzrál. Ve 28. minutě přišel nejzajímavější moment utkání v podání Lukáše Marečka, který vypálil efektivně z voleje, jenže jeho zakončení postrádalo přesnost. I proto se šlo do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

Domácí fotbalisté byli po změně stran jasně lepší. Svou převahu ale dlouhou dobu nedokázali vyjádřit gólem.

Hned v úvodních minutách zakončovali jak Ibričič, tak i Ljubičič. Oba ale bez úspěchu. Velmi blízko byl naopak jejich spoluhráč Ante Vukušič, který měl po centru Strniče ideální pozici ke vstřelení z branky, jenže zhruba z pěti metrů poslal míč mimo území tři tyčí.

Po čase se osmělil opět také Anderlecht, ovšem jeho střely měly spíše jen propagační ráz. V samotném závěru, když už všichni přihlížející začínali počítat s remízou, to přišlo. V 95. minutě Hajduk dokázal strhnout zisk tří bodů na svou stranu. Hrdinou domácích fanoušků se stal útočník Vukušič.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 0

Reagovat
smazaný uživatel

tezko na tip...obe muzstva daji gol

Reagovat
REPLIKATOR

2:2 (Vukusic, Ibricic - 2x Suarez)

Reagovat
Džeko55

HAAAAAAAAAAAAAAAAAJDUUUUUUUUUUUK

Reagovat
smazaný uživatel

není nic lepšího než v 95.min gol Jahduk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele