základní skupiny - skupina B
16.12.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Aris Soluň - Rosenborg BK 2:0

V další skupině si postup zajistil řecký Aris Soluň, který porazil doma dánský Rosenborg Trondheim 2:0. V tabulce skončila Soluň za kralujícím Leverkusenem, ale to jí vůbec nemusí trápit, protože dokázala vyřadit Atlético Madrid, které v posledním zápase nedokázalo uspět právě na hřišti Leverkusenu a ze skupiny tak nepostoupilo.

V poměrně vyrovnaném utkání měli lehce navrch domácí fotbalisté, ale v první šanci se ocitli hosté z Norska. Markus Henriksen si naběhl na centr Skjelbreda a nebezpečnou střelou z voleje poprvé vystrašil domácí fandy. Domácí měli více ze hry, ale většina jejich akcí v prvním poločase končila po přechodu středu pole. Naopak hosté hrozili z brejků a další střelou zahrozil Rade Prica, ale jeho dalekonosný pokus ze třiceti metrů neměl moc nadějí na úspěch.

Po dalších dvou nepříliš nadějných pokusech Trondheimu se k příležitosti dostali také domácí. Mendrinos si vyměnil balón s Danielem Cezarekem a druhý jmenovaný ve slušné střelecké pozici trefil boční síť branky Rosenborgu. Na druhé straně se do velké šance dostal Anthony Annan, ale ve vyložené střelecké pozici trefil pouze záda jednoho z domácích obránců.

V nastaveném čase první půle domácí zničehonic udeřili. Nejaktivnější muž prvního dějství Daniel Cezarek inkasoval kolmici od Kokeho a skvělý individuální průnik zakončil gólem podél gólmana Orlunda - 1:0. Do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího vedení domácí Soluňe.

Ve druhé půli se hosté snažili o vyrovnání, ale nedařila se jim kombinace a většina jejich akcí končila daleko před pokutovým územím domácích. Akce se tak rodily spíše na druhé straně. V jedné z nich se ocitl Kouloucheris po rohovém kopu Javita, ale svou hlavičku poslal těsně nad branku Orlunda.

Další dalekonosné neúspěšné pokusy měli na svědomí nejprve střelec prvního gólu Cezarek a po něm Koke, ale oba dva měli k úspěchu daleko. Na druhé straně ve výjimečné příležitosti zahrozil Dorsin, ale tento náznak akce nebyl pro domácí obranu příliš nebezpečným a stopeři Soluně tuto hrozbu velmi rychle zažehnali.

Druhý poločas byl o poznání méně pohlednější než ten první, skončil však také podobným způsobem jako ten první a to vstřeleným gólem na straně domácích. V 90. minutě se hlavou trefil Ricardo Faty a upravil tak na konečných 2:0. Rosenborg odehrál v Soluni slušné utkání, ale vzhledem k neproměněným šancím nemohl uspět.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verim ze to Aris zvladne.

Reagovat
Aris1914

Porazili jsme doma Atletico, remizovali s Leverkusenem, ani jeden gól, tak to poj´dme dotáhnout do štastnýho konce. Doufám, že na jaře chytnem Spartu, ať se můžu jet podívat na žlutou Letnou

Reagovat
Aris1914

oprava: ani jeden gól v naší síti

Reagovat
jewix

Plně souhlasím...ale Spartu by mohlo chytnout AEK FC, ať se můžu jet podívat na žlutou Letnou :)

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
Hiko

Plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož tipuju neprohru Leverkusenu tak Aris musí u mě vyhrát pro postup :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vedel,dobre Aris.

Reagovat
jewix

Takže na tu Spartu spíš na ten Aris než na AEK.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele