základní skupiny - skupina G
16.12.2010 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

AEK Atény - Zenit Petrohrad 0:3

Svou šanci na postup ze skupiny ztratil v posledním utkání AEK Atény. Ten doma nedokázal uspět proti lídrovi skupiny ze Zenitu Petrohrad a prohrál 0:3. Ve druhém utkání skupiny Anderlecht dokázal porazit Hajduk Split a dostal se tak právě před Atény.

Už v 6. minutě zahrozili poprvé hosté, konkrétně Aleksandr Bukharov, který si naskočil na roh Lazoviče a velmi nebezpečnou hlavičkou jen těsně minul branku domácích. Na druhé straně chtěl odpovědět podobnou mincí Nikos Liberopoulos, ale jeho pokus nebyl ani zdaleka tak nebezpečný jako ten Bukharova.

Lazovič patřil k nejlepším hráčům na hřišti a ve 20. minutě se individuální akcí protlačil až do zakončení, kdy pálil z hranice pokutového území. Gólman domácích Saja byl však na svém místě a jeho pokus zneškodnil. O několik minut později zkoušel štěstí podobným způsobem Rosina, ale obrana domácích fungovala vcelku slušně a nepouštěla Zenit k nějakým větším příležitostem.

Ve 40. minutě přišla veliká šance pro domácí dostat se do vedení. V pokutovém území byl sražen Blanco a domácí zahrávali pokutový kop. Ten si postavil sám postižený a bohužel pro AEK tuto příležitost neproměnil.

Potvrdilo se tak staré známé "nedáš - dostaneš". Ve 44. minutě inkasoval Bukharov vynikající přihrávku a přízemní střelou překonal Saju - 0:1. Domácí tak dostali nepříjemný gól do šatny a pokud chtěli myslet na postup, museli ve druhém dějství zabrat.

Do druhého poločasu vstoupili domácí nebojácně a vypracovali si hned v úvodu velikou šanci. Nikos Liberopoulos si narazil s Blancem a ve vyložené příležitosti nedokázal trefit branku a připravil tak svůj tým o možnost vyrovnání. Na druhé straně znovu hrozil Bukharov, ale jeho dalekonosné pokusy většinou končily nad brankou domácích.

Domácí pomalu zvětšovali svůj tlak a drželi balón o dost častěji na svých kopačkách. Chyběla jim však myšlenka ve finální fázi a tak přišel trest v podobě druhé inkasované branky. V 67. minutě utekl obraně domácích Rosina a oklamal i domácího brankáře - 0:2.

Po druhém gólu se hra domácích sesypala jak domeček z karet a hosté chrlili jeden útok za druhým. Aktivní byl zejména střelec druhého gólu Rosina, který měl hned několik příležitostí. Žádnou z nich však neproměnil a hosté si tak na třetí gól museli počkat až do 88. minuty, kdy se trefil pravý bek Denisov. Zenit Petrohrad si tak z Atén veze tři body za zasloužené vítězství a s přehledem postupuje do jarní části.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AEK se ted dari,tak doufam aspon v remizu.

Reagovat
smazaný uživatel

jakékoliv bodování,cokoliv, chlapci už si to nenechte utéct

jinak je očekávána velká návštěva v Aténách, dokonce cena lístků by pry měla jít na tento zápas dolu, jen aby se vytvořila opravdu děsivá atmosféra proti rusom...

DI KEFALE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

pánové!!!!!!!jde o všechno.....

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
jewix

Věřím v nejmíň remízu!Třeba Zenitu o nic nejde, tak by se mohl šetřit a my naopak musíme na plný koule.

Hlavně nedostat redko, hlavně né vyloučení....to nás už párkrát letos pěkně potopilo.

Jedéééém!

Reagovat
smazaný uživatel

neni možná, stal se zázrak...STV3 by mělo dávat tento zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Jewix a James: je mi to fakt lito. Pokud jste zapas videli, AEK se velmi snazil, nedal penaltu za stavu 0-0, od zacatku mel tah na branku, ale nepromenili sance. tak blizko byli. ten zapas mi pripominal takovy to sileny buseni do vrat, ale neprolomili a pak strela zenitu a byl gol. druhej padl po serii sanci aek. opravdu neuveritelny. nechci abyste svuj celek zatratili, protoze ten zapas tomu skore vubec neodpovida. takovej je zivot. AEK by si s favoritama v dalsi fazi poradil lip nez PAOK a Aris.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jsem videl a musim s tebou naprosto souhlasit i kdyz jsem fanda PAOKu.Objektivni kritika nikdy neuskodi.Je to skoda,tak nejak jsem tusil ze kdyz se ta penalta neda dopadne to spatne,vazne skoda,byl to peknej fotbal.Snazili se az do konce a to se mi moc libi.

Reagovat
smazaný uživatel

to ze si PAOKu to je jasny. To rika prezdivka. Jsi Cechorek? ptam se, protoze vetsina nevi ze v psany podobe staci rict B, a ono to M uz v sobe vlastne automaticky obsahuje. Kdyz by to videl Rek, asi by to cet bud Tuva nebo Tumba. ale vzhledem k nicku na fotbalovym foru si myslim, ze by mu hned doslo, ze to je to druhy

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem cistokrevny Rek,ale rekl jsem si ze si prezdivku dam tak jak se to vyslovuje.Presne tak,to M se vlastne v mluvene rectine spis polkne nez ve skutecnosti rekne.

Reagovat
jewix

Kurnik a to jsem slušnej :( Letos jsem tomu věřil víc než loni a poslední krok nevyšel.Kde byla chyba?Asi domácí zápas s Anderlechtem 1-1.Prohrát se Zenitem dvakrát, to se čekalo, Hajduk jsme přejeli....Loni ale byla skupina těžší Everton,Benfika a BATE.Škoda letošní EL.

Samo, že nekonvertuji..AEK forever! Ale chtělo by to posílit obranu.Útok dobrý, záloha průměr, obrana hoříme..po odchodu Kyrgiakose a Majstorovice nikdo výraznej nepřišel.

Škoda!

Reagovat
smazaný uživatel

Kde byla chyba? stacilo dat tu penaltu a zabetonovat se. to by naprosto stacilo

Reagovat
jewix

Je těžký spolíhat na jakýkoliv body se Zenitem, takže jsem to vzal tak nějak ze široka.

Reagovat
smazaný uživatel

co k tomu dodat??

JEWIX: problémy vidím přesně opačně :D OBRANA mi přišla solidní, celkem stíhala se Zenitem, samozřejmě, že když je brejk s přečíslením těžko se to brání...

ZÁLOHA: chybí nápady a rychlost, o všechno se musel starat chudák Scocco...

UTOK: právě utok mi přijde nejbídnější, Libearopulos už v tomto fotbale nemá co delat a Blanco?nevim nevim...prostě a jendoduše když nejsou schopní proměnovat tutovky z pár metrů, to at se pak nedivíme výsledku. Útok pro mne opravdu největší zklamání, tedy pokud počítám scocca jako hráče všeho a neřadím ho jen přesně do utoku. Nadějný výstup: Burns...mohl tam být dýl

no a celkově co říct k zápasu??

THANASIS: samozřejmě že nepřestaneme fandit :D všechno jde dál, stejně v Řecku se bojuje hlavně o ligu...a LM. Evropskou nikdo moc neřeší, víceméně stejně jako u nás. Škoda toho, že v Aténách stávkovalo MHD jinak stadion mohl byt naplněný. Aspon co mi psal kamarád, očekávala se obrovská návštěva, i ceny lístků padaly...

Přesto všechno AEK předvedlo sympatický výkon...bušilo do Zenitu kompletně 90 minut. At se jdou zahrabat ti co pořád nadávají řeckému fotbalu, že neumí víc než jen bránit. AEK toho bylo dukazem...Prohru jsem viděl už po neproměněné penaltě, bohužel tohle vždycky udělá hodně, i po stránce psychiky.

THANASIS: ty fandíš komu??

Reagovat
smazaný uživatel

ehm chtěl jsem říct, že EL nikdo v Řecku neřeší stejně jako po celé Evropě, právě snad jen u nás jsou všichni zbláznění do této soutěže :D-ikdyž stejně jako já

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, ja myslim, ze by jsi mel velmi brzy za svoje nicky psat 21, nebot to je tvoje cislo. V recku jsou aspon tedy ty predni kluby rozdeleny mezi fanouskama na cisla. Mozna, ze Tuba vi proc. Ja vim akorat jak to zaclo u Olympiakosu, a mam teorii, ze pak to prevzali ostatni fanousky dalsich klubu. tu teorii mam proto, ze nevim jak by Olympiakos dosel k 7 driv nez se stalo, co ti ted napisu. byla by to fakt mega nahoda.

Jestli ti rikam, neco co vis, tak predem sorry...

- 8.2.1981 se hralo finale reckyho poharu Olympiakos - AEK (6-0)na stadionu Karaiskakis, jenze tribuna praskla a nastala katastrofa. Myslim, ze asi 20 mrtvych. na youtube najdes spoustu videi. ja pridavam jen fotku pomniku, ktera je pred stadionem a jsou tam vyryty jmena a je tvoren tim zabradlim, ktery nevydrzelo.

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/42908847.jpg

Tribuna, kde se to stalo, byla Tribuna/Brana cislo 7 - anglicky Gate. recky Thyra. No a od te doby si fanousci Olympiakosu rikaji Gate/Thyra 7, a maji to na nicku jako treba ja :D ja jsem tedy Olympiakos.

Nevim jak ostatni kluby, jak se k tomu dostali, ale Panathinaikos je Gate/Thyra 13, AEK Gate/Thyra 21, PAOK Gate/Thyra 4, Aris Gate/Thyra 3.

Schvalne si do google napis Gate 21 nebo Thyra 21 :)

Jinak cesta stadion. No, jako doprava v Athenach, to fakt potes koste, kdyz to nejezdi. Olympiako Stadio se nachazi na stanici elektricke drahy Irini a blizko je tez zastavka primestskeho rychlovlaku Neratziotissa. Do budoucna se pocita navic s linkou 4 se zastavkou Olympiako stadio. Pokud to nejezdi, tak jsou atheny v hajzlu, znam to moc dobre.

Jinak jeste k AEKu. strasne se mi libi video z finale 2009, 4-4, a rozhodovalo se na penalty, 15 sad se muselo uskutecnit, nez se nasel vitez penalt.

tady ti z toho posilam podrobnou reportaz, i s reakcema fandu. neni tam pravda ty penalty, jen rozhodujici, ale v pribuznych videich to najdes. bylo to finale, jak ma bejt!

kvalita videa je skvela.

http://www.youtube.com/watch?v=l56pvI2J_U4

btw, jeste jeden dostal, nepise jeden z vas blog AEK? jednou jsem nasel ceskej blog o AEK opravdovyho fandy, kterej vedel o nejniternejsich zalezitostech klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

a souhlasim. jak se nedala ta penalta, tak tym sice v tu dobu jeste postupoval, ale vsem urcite doslo, cim pohrdl a zacal se chovat zbrkle. chtel to brzo odcinit a zacal zoufale busit. v tu dobu jeste nemel proc, ale uz se tak trosku choval jako kdyby prohraval. a kdyz se to stalo, tak se zhmotnila nocni mura a stalo se z toho ucinene zoufalstvi. psychicky to musel bejt hroznej match pro zucastneny.

Reagovat
jewix

Co vím, a možná se pletu a budu rád, tak blog AEK, nebo spíš forum, ikdyž tam moc lidí nepříspívá, píšu já.Teda teď moc ne, protože nebyl moc čas.Na hofylandu + fotbalportal.

Každopádně jsem moc rád, ať už fandíte jakýmukoliv klubu v Řecku, že tady takový lidi jsou...protože co si budeme povídat, když někomu řeknete že fandíte řeckýmu klubu / fotbalu. tak vás mají za blázna.

Reagovat
jewix

Sorry nepíšu na Fotbal portal, ale na Fotbal365.cz forum...To bude asi to pondělí ráno.

Reagovat
paomara

pánové klobouk dolů za to, co tu píšete! toto je snad ta "nejplodnější" diskuze, na kterou jsem tu za poslední dobu narazil...spousta zajímavých informací a žádný debilní pubertální výlevy!

Jsem Čech, ale řeckou kopanou sleduju opravdu intenzivně snad 15 let a miluju ji! Snad Vám nebude překážet, že jsem fanda PAO, ale od doby co jsem jako malej viděl na dovolené jejich trénink na vlastní oči, tak nemůžu jinak.

Ten blog o AEK teda existuje? A jsou někde třeba i jiný blogy o řeckým fotbale?...díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

cau paomara :)

no ten blog co rikal jewix se mi podruhy nepovedlo najit, budu mu muset napsat, kde se ten blog nachazi. a tady nejaky fanda ma dobry stranky o panathinaikosu, hlavne tam ma prelozeny choraly, coz je docela frajerina.

http://www.panathinaikos.estranky.cz/

Reagovat
paomara

ahoj thanasis7: ty o stránky o Panathinaikosu jsem už našel a už jsem tam taky po sobě zanechal stopu :-) akorát v poslední době už nejsou moc aktualizovaný...škoda. Každopádně pokud objevíš jakejkoliv jinej blog nebo web, neváhej a dej mi prosím vědět :-) díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele