základní skupiny - skupina D
03.12.2009 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - SC Heerenveen 1:1

Sporting Lisabon stvrdil v domácím prostředí postup ze skupiny díky remíze s Heerneveenem a v závěrečném klání na půdě německé Herty tak může být zcela klidný. Naopak holandský tým si bez řady opor hodně zkomplikoval postup do další fáze.

V závěrečném klání sice přivítá na vlastní půdě lotyšský Ventspilis, avšak musí doufat, že portugalský celek sebere všechny body právě německému mančaftu, což se vzhledem k jeho pozici čekat vskutku nedá.

Přitom vše mohlo dopadnout zcela jinak, jenže Heerneveen prostě nemá na Sporting štěstí stejně jako Sparta na Eindhoven. Podruhé totiž také inkasovala až v závěru a narozdíl od posledního úvodního klání se nyní rozvlnila síť dokonce v nastaveném čase. A to pravděpodobně stejně jako Spartu stálo hodně psychických sil, boj o postup se hodně zkomplikoval. Vyrovnávací trefu zařídil Argentinec Leandro Damian Grimi.

Oba týmy se snažily být od začátku hodně aktivní, první ránu na branku vyslal hostující Goran Popov, ve třetí minutě však ze vzdálenosti 25 metrů štěstí neměl. Na druhé straně po dlouhém výkopu gólmana Ruie Patricia nebezpečně zahrozil Liedson, avšak proti jeho dobré střele zasáhl naprosto excelentně jednoruč Brian Vandenbussche. O něco později hlavičkoval po centru Michala Papadopulose nebezpečně Assaidi, bližší tyč i on minul.

Assaidi pokračoval v tlaku nadále, po centru Roy Beerense i z následného voleje ale prostor mezi tyčemi opět netrefil. Obrovskou možnost na otevření skóre nevyužil po necelé půl hodině hry Hernan Losada, kdy Patricio brilantně vytáhl z čáry téměř jistou branku po volném přímém kopu. Sporting zahrozil do konce dějství pokusy Adriena Silvy a Joa Moutinha, avšak pak se taktovky chopil Heerneveen.

Ještě do pauzy neuspěl ze stoprocentní gólovky Viktor Elm, jenže hned po pauze se hrstka holandských příznivců mohla radovat. Z hranice vápna napřáhl hrdina Assaidi a trefil přímo horní levý roh Patríciovi branky - 0:1. Sporting se po brance osmělil a dobře hlavičkoval Liedson, ještě lépe ho ale vychytal Vandenbussche. V další možnosti se ukázal Miguel Veloso, branku ale vsítil až Grimi. Jemu z leva připravil pozici Liedson a hrdina byl střelou do horní části neomylný.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele