základní skupiny - skupina I
17.12.2009 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - AEK Atény 2:1

Na Estadio da Luz byl k vidění velmi dobrý fotbal, domácí Benfica doma porazila AEK Athény 2:1 a stvrdila svůj postup do další fáze. Dvě branky domácích vstřelil Di Maria, hosté z Řecka korigovali pár minut před koncem normálního hracího času. Za zmínku stojí ještě neproměněná penalta Menezese.

Portugalská Benfica měla jedinečnou možnost ke skórování už po čtvrthodině hry, kdy zahrávala pokutový kop. AEK ale mělo velké štěstí, brankář šel přesně na druhou stranu než kam kopal Menezes, a od jisté branky zachránila řecký celek tyčka. Hosté penaltu ustáli, a poté sami zahrozili. Nejčastěji se pokoušel zakončovat kapitán AEK, který nejprve ze střední vzdálenosti vypálil nad a o chvíli později byl znovu nepřesný, tentokrát střílel z volného přímého kopu. Benfica byla nebezpečná po stranách, Coentrao z pravé strany pronikal, ale nevytěžil víc, než jen rohový kop. Mnohem větší nebezpečí znamenala střela Weldona do boční sítě Sajovy branky. Oba celky už se chystali do šaten za nerozhodného stavu, když v tom udeřil Di Maria. Kreativní fotbalista se z pravé strany uvolnil ke střele, tvrdě vypálil na zadní tyč a Saja lovil míč ze sítě. Brankáři hostí měl těžkou úlohu, míč totiž před ním nepříjemně poskočil - 1:0 pro Benficu.

Branka do šaten evidentně portugalský celek nakopla, Di Maria si dělal s obranou co chtěl ale druhou branku prozatím nepřidal. O nádherný fotbalový okamžik se postaral znovu Di Maria, ten se dostal až před brankáře Saju a lobem nastřelil břevno. AEK také předvedli hezkou akci, Nsaliwa patičkou předal míč Blancovi, a po jeho ráně se musel zaskvět Cesar. V 73. minutě vstřelila Benfica druhý gól, a měl ho na svědomí kdo jiný, než Di Maria. Ofenzivní fotbalista se elegantně zbavil Georgease a pak i pohodlně zavěsil - 2:0. Devět minut před koncem mohl zdramatizovat utkání Kafes, v tísni se uvolnil ale těsně minul zadní tyč. Nicméně o chvíli později se podařilo kontaktní branku vstřelit, AEK rychle využilo zaváhání domácí defenzívy a Blanco sám před brankou snížil. AEK rázem ožilo a na branku Benficy se valily útočné akce. V nastaveném čase uchránil Benficu před vyrovnáním Cesar, jenž vyrazil střelu Blanca

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím že AEK dostane výprask, tip: 5:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
homeles8

7:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele