základní skupiny - skupina D
16.12.2009 19:00 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FK Ventspils 5:0

Fotbalisté Heerenveenu dělali, co mohli a opravdu pořádně přejeli lotyšský Ventspils, avšak na vytoužený postup to nestačilo. V druhém důležitém utkání totiž Hertha zdolala Sporting a holandský vítěz poháru proto končí v tvrdé konkurenci předčasně. Na kontě má hezkých osm bodů, k postupu ale scházely hned tři. Po první křečovité půli to domácí naplno rozjeli v té druhé a během 33. minut nasázeli neuvěřitelných pět branek.

Lotyšský mančaft tak končí ve skupině na posledním místě, se třemi body ale ostudu neudělal. První dějství bylo hodně křečovité a zdálo se, že domácí jsou v očekávání. Domácí se dostali do první akce po deseti minutách hry, šance Roye Beerense ze 30 metrů šla ale vedle tyče. O něco později po jeho rohu pálil z voleje český hrot Michal Papadopulos, ovšem i on odkrytou klec minul.

První zásah si proto gólman Ventspilis Pavel Chasnowski zapsal až ve 20. minutě, kdy se napřáhl Vayrynen. Hosté se uvedli až pokusem Igora Tsigirlasha, jenže z vápna pálil vedle levé tyče. Po půl hodině se musel strážce Ventspilis opět hodně snažit, Elmovu hlavičku nejprve vyrazil mimo a o deset minut později si dokázal poradit i s přímým volným kopem Beerense. Po změně stran zlikvidoval ještě pokus Elma, pak už ale inkasoval.

Na levé starně unikl Goran Popov a předložil balón do vápna pro Vayrynena, který uklidil přímo do dolního rohu branky. Hned o tři minuty později navýšil hlavou Elm, kterému po krásném průniku na pravé starně nacentroval Beerens a míč se tentokráte třepetal v horním růžku. Obrovský tlak Heerenveenu pokračoval, pokus Oussama Assaidiho a volej Popova však branku netrefily. O moment později přišly světlé chvilky pro střídajícího Geralda Sibona.

Ten nejprve čtvrthodiny před koncem zavěsil hlavou opět po úchvatném centru dalšího hrdiny duelu Beerense. Za necelou minutu to už bylo 4:0, když se Sibon překrásnou trefou do horního rohu radoval ze své druhé branky. Tečku za utkání udělali domácí 3 minuty před koncem a opět u toho byl Beerens. Po dalším jeho průniku na pravé straně převzal balón Janmaat a bez větších nervů upravil stav.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele