základní skupiny - skupina A
02.12.2009 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Slepička vystřílel Dinamu naději na postup

Dinamo Záhřeb dál drží naději dostat se mezi 32 nejlepších celků Evropské ligy. Bez několika opor muselo zázračně vyhrát na půdě Anderlechtu, kterému naopak stačil k postupu bod, a to se mu díky jediné brance Čecha Miroslava Slepičky povedlo. V posledním zápase musí bezpodmínečně vyhrát doma nad posledním Temešvárem a doufat, že Ajax skolí Anderlecht.

Slepička přitom podle předzápasových zpráv ani neměl nastoupit. Kouč Dinama Kruno Jurčič ale nakonec musí být rád, že na hřiště českého forvarda poslal. Zatímco jeho kolega v útoku Mario Mandžukič má základní sestavu jistou, Slepička většinou jen střídá. Tentokráte však svého matného kolegu úplně zastínil.

Celý zápas se oba celky pokoušely o útočný a pohledný fotbal pro diváky. Dinamo bylo Anderlechtu více než rovnocenným soupeřem, vyhrát prostě muselo v Bruselu za každou cenu. Už ve třetí minutě vystřelil Čech Slepička, jeho rána ale zamířila vedle. V 17. minutě se o to samé pokoušel jeho spoluhráč Badelj, trefil ovšem jen stojícího obránce.

Až po dvaceti minutách hry se domácí prodrali do první vážnější příležitosti, Lovren nestačil Lukakuovi, jenž se prodral do vápna, vychytal ho ale skvělý Butina. Opravdu horké chvíle nastaly pro Dinamo těsně po půlhodině hry.

Jako na procházce si musel připadat Gillet, který prošel skrz celou obranu, včas naštěstí pro Záhřebany vyběhl Butina a Belgičanovu tutovku zlikvidoval. Z následujícího rohového kopu si na míč nejvýše vyskočil Van Damme a jeho hlavička olízla břevno. A ve třetí gólovce se ocitl Lukaku, jenž si parádně narazil, ale stejně jako jeho spoluhráči ztroskotal na Butinovi.

Ve 42. minutě ještě sice tvrdě, ale jen vedle pálil hostující Mandžukič. I přes nebezpečnější šance Anderlechtu bylo první dějství hodně vyrovnané. Oba celky se snažily hrát rovněž kombinačně po zemi, houževnatost Dinama nedovolila Anderlechtu ustoupit ani o metr.

V úvodu druhé půle zahrozili znovu velmi nebezpečně dvakrát domácí. Jenže Lukaku v 52. minutě balón mezi nohy Butiny neprocedil, stejně tak o dvě minuty později se pravačkou přes neprostupnou chorvatskou bránu jménem Butina neprosadil Legear. Nedáš - dostaneš... Stále omílané pravidlo se tentokráte přihodilo Anderlechtu.

A hlavní roli měl český útočník Miroslav Slepička. Z ničeho nic v 56. minutě Sammir skvěle vyslal do šance Tomečaka, ten ve středu hřiště našel Slepičku, jenž hlavou rozvlnil síť. Příbramský rodák se za Dinamo v evropských pohárech trefil vůbec poprvé, celkově to byl jeho šestý gól sezóny. Hned za deset minut byl Slepička střídán a vysloužil si vřelý potlesk věrných fanoušků Bad Blue Boys, jež vážili cestu do Belgie.

Belgičané byli naprosto opařeni. Z tohohle úderu se do konce zápasu prostě nezvedli. Z jejich hry vymizela hravost i vůle zápas zvrátit. Záhřebané drželi proti soupeři, který si toho od Slepičkovy branky skoro vůbec nic nevytvořil, v pohodě potřebnou a těsnou výhru. V závěru měli navíc ještě dvě tutovky hostující Vrdoljak s Badeljem, které trestuhodně neproměnili, to jim ovšem a celému týmu radost ze tří bodů určitě nepokazilo.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

BBB Doufám že Chorvati ukažou svou sílu,konečně komplet kádr...

Reagovat
smazaný uživatel

tu sa toho popise,podla mna prekvapenie dna X

Reagovat
rufus

Slepička

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele