základní skupiny - skupina G
02.12.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Salzburg si zajistil prvenství ve skupině

Lazio nepřijelo do Rakouska v dobrém rozpoložení a na hřišti to bylo znát. Salzburg sice nastoupil se svým kanonýrem Jankem a Šventem v sestavě, od začátku utkání si však šel pro vítězství. A byl to právě rakouský útočník, kdo se jako první dostal do větší příležitosti utkání. Z dvaceti metrů ale branku netrefil.

Zanedlouho zahrozilo i Lazio, Brocchiho přímý kop ale dokázal vyhlavičkovat na poslední chvíli Sekagya. Od té doby převzal taktovku utkání domácí tým. Schwegler krásně našel v pokutovém území hlavu obrovitého Janka, ten se vyvýšil nade všechny obránce, jenomže těsně přestřelil. Pak do pokutového území pronikl Švento, ale brankář Musela neměl s jeho neškodným pokusem sebemenší potíže.

Rakouský reprezentant Janko dnes evidentně nebyl ve své kůži. Až na jednu šanci za první poločas se takřka nedostal do hry a dost možná se tak na něm projevily jeho problémy s třísly, kvůli kterým neměl původně ani do utkání nastoupit. Poločas skončil bez branek.

Do druhého poločasu ale jakoby vyběhl úplně jiný tým. V 52. minutě se navíc Solnohrad radoval poprvé. Volný kop Leitgeba našel v šestnáctce Afolabiho, jenž nezaváhal. Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat - Zarate pronikl do pokutového území, Gustafsson si s jeho střelou poradil, ale na dorážku Foggii už byl krátký. Italové dokázali srovnat za pět minut.

Od vyrovnávací branky se to opět začalo hemžit šancemi na straně domácích. Nejprve našel Schwegler svým přetaženým centrem v šestnáctce Šventa, ten ale nedokázal překročit svůj stín. Salzburg hodně těžil z centrů do pokutového území, po jednom krásném od Tchoyi přeskočil Diakite mizerně hrajícího Janka, jenž tak podtrhl svůj špatný výkon.

Málem se pak potvrdilo ohrané, ale pravdivé nedáš - dostaneš. Afolabi zazmatkoval v obraně, Rocchi toho využil k tvrdé ráně do levého horního rohu, domácí brankář Gustafsson se ale zaskvěl. Hra se ale přelila na druhý konec hřiště. Když neuspěl Leitgeb, vše vyřešil Somen Tchoyi, jenž si za svou aktivitu gól jistojistě zasloužil, sice nadvakrát, ale dvanáct minut před koncem poslal domácí opět do vedení.

Rumunský rozhodčí Alexandru Tudor pak nastavil na rámec devadesáti předepsaných minut ještě 300 sekund. Střídající Cziommer se Zicklerem si vyměnili přihrávky, přičemž poslední jmenovaný posunul do šance Janka, ten ale měl v tomto utkání nazuty kopačky se zvlhnutým střeleckým prachem a v samotném závěru utkání byl vystřídán Nelissem.

Salzburg si přesto výhrou 2:1 nad Laziem zajistil prvenství ve skupině.

Autor: Daniel Polách / redbulls.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Paddy

Ani nemůžu jinak než 1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Postup ro Salcburk.

Reagovat
smazaný uživatel

O:O.Salzburgu staci remiza

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

oprava pro pana redaktora, posledni zápas nehraje Lazio s Villarrealem.. co takhle napsat pravděpodobné sestavy?

Reagovat
Tomanatura

Tak bylo krásně, no. Ani ve snu by mě před losem nenapadlo, že to ti blbci takto vykopu. Není co dodat, prní místo, bez ztráty bodu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele