základní skupiny - skupina F
16.12.2009 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Panathinaikos FC - Dinamo Bukurešť 3:0

Kat českých klubů - Panathinaikos Athény v posledním kole základních skupin Evropské ligy porazil Dinamo Bukurešť 3:0 a stvrdil svůj postup do další fáze. Ačkoliv je výsledek jednoznačný, na hřišti to tak jednoznačné nebylo. Řeky několikrát uchránil od brankové pohromy brankář Tzorvas.

Oba týmy se představily na deštivém Olympijském stadionu, déšť samozřejmě hru znepříjemňoval a navíc se od úvodních minut horšil terén. Nicméně i navzdory těmto podmínkám se hrál velice ofenzivní fotbal. Do první šance utkání se dostala domácí dvojice Karagounis - Cissé, druhý jmenovaný mohl zakončit, jenomže celou možnost propásl a bylo po šanci. Francouz Cissé zahodil i doposud největší šanci domácích, z dobré pozice napálil jen boční síť. Pak začalo brát otěže zápasu do svých rukou Dinamo, které několikrát Panathinaikosu zle zatopilo.

Ve 32.minutě vyslali hosté jedovatou ránu, kterou Tzorvas vytěsnil na rohový kop. Na druhé straně se dostal do blízkého zakončení Vintra, celou akci ale vymyslel Brazilec Gilberto Silva. Pak přišli dvě velké chvíle Niculae a Tzorvase, nejprve Niculae zamotal domácí obranou a následně poslal lehký oblouček na zadní tyč, kde stál N'Doye a hlavou nechal vyniknout skvělým zákrokem Tzorvase. Ve 45. minutě vychytal brankář Panathinaikosu další stoprocentní gólovou, po tlaku Dinama se dostal ke střele Niculae. Poločas skončil remízou 0:0, ale mnohem aktivnější byli překvapivě hosté.

Druhý poločas měl jiný průběh, hrálo se stále ofenzivně ale konečně začali padat branky. V 55. minutě vstřelil první z nich Rukavina, Vintra poslal do pokutového území velmi dobrý balón a Rukavina z blízkosti v pohodě překonal Dolhu - 1:0 pro Panathinaikos. Dinamo okamžitě zareagovalo náporem, střídající Andrea Cristea měl dvakrát smůlu, nejprve nastřelil břevno a poté ho skvěle vychytal výtečný Tzorvas. V posledních deseti minutách vstřelil Panathinaikos hned dvě pojistky. Sebastian Leto poslal míč přesně před branku na Cissého - 2:0 a v 85. minutě se stalo praktický totéž, s tím rozdílem, že nahrával Dimitris Salpigidis - 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 asi.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, jak jinak

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec 3:0,to jsem necekal,ale je to hezke

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele