základní skupiny - skupina C
02.12.2009 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Rapid Vídeň 2:0

Hamburg zvádl velice důležité utkání s Rapidem a vyhrál 2:0. Domácí sice první poločas neodehráli dobře, na začátku druhého si ale dvěma góly zajistili bezpečné vedení, které do konce zápasu bez větších problémů udrželi a zajistili si postup do vyřazovacích kol. O první místo a s ním lepší pozici pro osmifinále se HSV ještě utká s Haifou, Rapid v Evropských pohárech končí.

Rapid začal svižně a hned v prvních minutách si vypracoval několik nebezpečných standardních situací a prezentoval se především aktivním a agresivním presinkem, jenž dělal domácím mnoho problémů. HSV působilo nervózním dojmem jak směrem dopředu, tak dozadu a Rapidu situaci značně ulehčovalo. Hra se nadále odvíjela takřka především ve středu hřiště a oba gólmani se v pokutových územích jen nervózně procházeli. Až ve 23. minutě Payera protáhl Jansen z přímého kopu.

I nadále byla hra přerušována častými fauly a to především ve středu hřiště, v krátkém časovém sledu dostali žluté karty Pehlivan s Heikkinenem, před přestávkou to stihli ještě Katzer, Jarolím a Soma. To bylo zároveň to nejdůležitější, co nám až do svého konce první poločas přinesl, nedisciplinovaná útočná fáze obou mužstev vyústila v bezbrankový výsledek 0:0.

Druhá půle začala, netrvalo déle než minutu a Hamburg vedl 1:0. Bezduchý Rostův nákop zachytil Jovanović, na jistotu poslal míč směrem k Payerovi - udělal to však tak špatně, že slabou přihrávku doběhl Jansen a z 11 metrů rakouského brankáře bez problémů překonal. Domácí byli i nadále nemilosrdní, jen o pět minut později centroval Demel, Jansen vysoký míč podběhl a Berg ho uklidil do brány - kde se vzali, tu s vzaly dva góly v síti Rapidu a hostům zbyly jen oči pro pláč. Po svědomitém výkonu soupeř znovu potrestal impotenci směrem dopředu.

Rapid se ale nevzdal a dále hrál i směrem dopředu. Štěstí však zase jednou stálo na druhé straně - Rost nezvládl souboj s Jelavićem a odražený balon napálil Heikkinen jen do reklamního panelu. Následně zaútočili i domácí, dobré příležitosti si vypracovali v desetiminutových intervalech - ani Tesche v 58., Jansen v 68. ani Aogo v 78. však třetí gól nepřidali. Rapid už na pokus zvrátit výsledek rezignoval, a tak když Tesche neproměnil ani svou druhou dnešní příležitost, tentokrát v 82. minutě, utkání už nenabídlo nic než nesouvislou převahu Hamburgu a závěrečný hvizd, který definitivně vyřadil Rapid Vídeň z Evropské ligy.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
šolim

To těžko!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
irik

SK RAPID WIEEEEN !!!

Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

hamburg vyhra tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

hamburg vihraje 2.0,a potom vihraju aj celu europsku ligu

Reagovat
smazaný uživatel

10 000 fans Rapidu, to bude paráda

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

nemohli by si autoři po sobě ty články číst? v každým druhým nějaká chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele