základní skupiny - skupina E
01.10.2009 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham po skalpování Basileje vévodí své skupině

Fulham ukončil sérii tří poraženeckých zápasů, aby se zároveň vyhoupl do čela skupiny E těsnou výhrou nad švýcarskou Basilejí. O třech bodech pro anglický celek rozhodl ve druhé půli zkušený záložník Danny Murphy.

Rozhodně nelze říct, že by Basilej na Craven Cottage nebyla blízko remíze, ne-li výhře.Vždyť vesměs všechny šance zápasu obstarali právě borci v modročervené kombinaci. První poločas, který byl jinak na gólové příležitosti mimořádně chudý, přinesl jen jednu tutovku. Mohl za ní Huggel, jenž se z ničeho nic ocitl sám v těsné blízkosti Schwarzera, avšak nastalé situace se zalekl takovým způsobem, že trestuhodně přestřelil.

To druhé dějství už mělo patřičnou šťávu. V 57. minutě bezchybně zaspolupracovali Johnson s Murphym a domácí publikum vypuklo v jásot. Pak už se vše točilo jen kolem basilejských. Frei si sám pro sebe připravil vynikající střeleckou pozici, ovšem z té pak vypálil jen velmi slabě. V 83. minutě zase po Stockerově vynikající práci vysoko přestřelil Streller. Fulham v těchto chvílích ztrácel půdu pod nohama, posledních deset minut de facto nevytáhl paty z vlastní poloviny. A ještě se bál o příznivý výsledek. Da Silva obtočil svůj projektil z přímého kopu kolem pravé tyče Schwarzerovy svatyně, a když ve všeobecné nervózní atmosféře ještě australský brankář vychytal svého krajana Chipperfielda, Švýcaři se nedobrovolně vzdali všech zbylých nadějí na dobrý výsledek.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele