základní skupiny - skupina D
22.10.2009 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Ventspils - Sporting CP 1:2

I ve svém třetím zápase v základní skupině D dokázal Sporting zvítězit, po výhrách 3:2 v Heerenveenu a 1:0 nad Herthou si tentokrát prožil další verzi jednogólové výhry - 2:1 na hřišti Ventspilsu. Tu zařídil parádním gólem ze závěru zápasu João Moutinho.

Ač Sporting v Lotyšsku brzy skóroval, tak se dá řící, že začátek měli lepší domácí borci. Ránu Gauračse zblokoval na poslední chvíli Grimi, hlavička Zamperiniho šla pro změnu nad branku. Portugalský tým tyto dvě situace přežil, což mu umožnilo jít v šesté minutě do vedení. A šlo o dosti kuriózní branku, neboť Veloso zahrával levačkou rohový kop a ten zásluhou zkratovitého počínání brankáře Kolinka skončil až v síti.

Strážce tří tyčí Ventspilsu byl v centru dění i posléze, když nezvládl situaci, kdy měl míč na kopačkách Liedson, naturalizovaný reprezentant Portugalska pak nahrál Vukčevićovi, ten ale trefil jen tyčku. Další šanci na navýšení náskoku měl Caicedo, který obešel Kolinka, míč ale z brankové čáry odkopl Ndeki.

Sporting tak svoji drtivou převahu z první půle nevyužil a po změně stran mohl litovat. Domácí se totiž dostali do hry a v 64. minutě vyrovnali poté, co Abel fauloval v pokutovém území Gauračse a Laizans si s penaltou věděl rady. Nakonec se ale přece jen hosté mohli radovat, v 85. minutě totiž napřáhl Moutinho a nádhernou ranou zajistil svému týmu všechny body.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasna dvojka 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by sporting měl uhrát!bez větších problémů...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele