základní skupiny - skupina H
17.09.2009 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - FC Twente 1:2

Dvě branky švýcarského útočníka Blaise N'Kufa zajistily celku Twente překvapivé vítězství 2:1 na hřišti Fenerbahce Istanbul. Domácí sice zásluhou střídajícího Topuze vedli, ale nakonec odcházejí z utkání bez jediného bodu.

Fenerbahce si chtělo spravit chuť po sezoně, ve které poprvé po šesti letech neobsadilo pozici mezi elitní dvojkou turecké ligy. Domácí, kteří prohrávají na svém stadionu velmi zřídka, začali velmi svižně a hned ve 4. minutě musel pokus španělského mistra Evropy Davida Guizy likvidovat gólman Sander Boschker. Hned nato mohl poslat Fenerbahce do vedení Cristian, jeho střela ale přeletěla hostující branku.

Holanďané se poprvé osmělili až ve 20. minutě, kdy musel brankář Volkan Demirel vytahovat nebezpečné pokusy Bryana Ruize či slovenského záložníka Miroslava Stocha. O pár chvil později se k exekuci přímého kopu postavil Roberto Carlos, s jeho bombou si však Boschker poradil.

Těsně před přestávkou pak vytáhl holandský gólman další parádní zákrok, tentokrát proti pokusu Gonula ze dvanácti metrů. Dlouhé čekání na gól mohl zkraje druhé půle ukončit brazilský obránce Alex, jenže jeho hlavička po Gonulově centru mířila těsně nad.

Bezbrankovou remízu tak uťal až v 71. minutě střídající Mehmet Topuz, jenž vystřídal Roberta Carlose. Turecký záložník se postavil k rozehrávce přímého kopu a přesnou ranou poslal Fenerbahce do vedení. Zatímco horkokrevní příznivci domácích už slavili výhru, zmrazil je svým vyrovnáním N'Kufo, který si naběhl na přesný centr a střelou z první upravil na 1:1.

Deset minut před koncem už dokonce bylo Twente o krok vpředu. Za obranou se opět ocitl osamocený švýcarský forvard a milimetrovou ranou do pravého dolního rohu branky zajistil hostům bodový komplet. Domácí se málem dočkali v nastaveném čase vyrovnání, jenže Luganova hlavička po centru Santose skončila nad břevnem Boschkerovy klece.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

fenerbahce vyhraje ale těsně díky domácímu prostředí 2:1

Reagovat
rossoneri89

pomee Mino Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

pekný futbal :) pekné góly :) N'Kufo je útočník na správnom mieste :).....verím že Twente pojde daleko v UEFA ked bude takto hrať :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele